Aktuelno 1

02.09.2024.

9:45

"Ovi brendovi nisu na prodaju"

Sumorni drugi kvartal za Stellantis naveo je generalnog direktora Karlosa Tavareša da izjavi da će ugasiti brendove koji ne zarađuju novac.

Izvor: B92.net

"Ovi brendovi nisu na prodaju"
Dodge

Podeli:

U javnosti su odmah krenule glasine o tome koje marke su u najvećoj opsanosti da budu ukinute. 

Iako je prvobitni fokus bio na Maseratiju, spominjali su se i drugi brendovi, kao što su Chrysler, DS, Lancia i Vauxhall.

U međuvremenu, u fokusu su se našli brendovi Chrysler i Dodge, pošto je Stellantis navodno dobio ponudu za svoje severnoameričke marke od potencijalnog kupca.

Međutim, kompanija je saopštila da je posvećena svom "celom portfoliju od 14 moćnih, kultnih brendova".

Ipak, ova izjava ima rok trajanja jer posvećenost brendovima nije neograničena. Stellantis je naveo da je svakom brendu dat "10-godišnji vremenski okvir za izgradnju profitabilnog i održivog poslovanja".

Chrysler

Kao rezultat toga, "kompanija ne pokušava da ugasi nijedan od svojih brendova u skorije vreme".

Iako proizvođač automobila nije naveo imena zainteresovanih za  Chrysler i Dodge, praunuk Voltera P. Krajslera – Frenk B. Rouds mlađi – poslao je predlog Stellantisu najavljujući svoju želju da "preizme i osnaži" marke Chrysler, Dodge i Plymouth.

Ipak, dovoljno loše po imidž je što je Stellantis stvorio neizvesnost oko budućnosti svojih brendova.

Iako su još jednom pokušavali da umanje značaj ranijih izjava, potrošači bi mogli da isključe iz razmatranja brendove za koje veruju da bi mogli biti ugašeni u bliskoj budućnosti.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: