Aktuelno 0

01.09.2024.

9:15

Beogradski Grand Prix na Kalemegdanu posle 85 godina

Parada jedinstvenih istorijskih automobila i motocikala održava se u znak sećanja na originalnu Međunarodnu trku automobila i motocikala iz 1939. godine.

Izvor: Polovni automobili

Beogradski Grand Prix na Kalemegdanu posle 85 godina
Nenad Ćosić

Podeli:

Međunarodna parada jedinstvenih istorijskih automobila i motocikala pod nazivom Belgrade Grand Prix 2024, u čast sećanja na originalnu Međunarodnu trku automobila i motocikala iz davne 1939. godine u Beogradu, održava se 1. septembra ove godine od 9 do 14.30h na Kalemegdanu, piše sajt Polovni automobili.

Tog 3. septembra davne 1939. godine, trka oko Kalemegdana je ispisala neke od važnih stranica istorije prestižnog auto-moto takmičenja koje danas znamo kao Formula 1, a danas je Belgrade Grand Prix spektakl koji sve Beograđane i posetioce podseća na slavnu istoriju naše prestonice i njen značaj u kulturnom i tehnološkom razvoju ovog dela Evrope i sveta.

Nenad Ćosić

"Belgrade Grand Prix su 1939. godine organizovale novinska kuća Politika i Automobilski klub kraljevine Jugoslavije povodom proslave 16. rođendana kralja Petra II Karađorđevića. Naša ideja je da, 85 godina kasnije, Belgrade Grand Prix postane platforma na kojoj se susreću istorija, kultura, tehnologija i ljudi koji cene i stvaraju prave vrednosti."

"Nakon velikog uspeha prošlogodišnjeg događaja, ovogodišnji spektakl će okupiti više od 60 vozila iz Italije, Bugarske i Srbije. Dolaze nam neke od najautentičnijih ličnosti iz sveta istorijskih vozila, ali i vozila koja iza sebe imaju i trocifreni staž na točkovima. Obećavamo sjajnu zabavu i pozivamo sve da prate program na sajtu događaja i pridruže nam", izjavio je direktor manifestacije Belgrade Grand Prix, Giorgio Andrian.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: