Aktuelno 17

31.08.2024.

9:53

Novi Lincoln Navigator: Dizajnirao ga čovek sa Balkana FOTO

Lincoln je u Kaliforniji predstavio svoj novi Navigator.

Izvor: Klix.ba

Novi Lincoln Navigator: Dizajnirao ga čovek sa Balkana FOTO
Lincoln

Podeli:

Zanimljivo je da je ovaj Lincoln sa svojim timom dizajnirao dizajner Kemal Curić iz BiH, inače direktor dizajna u pomenutoj američkoj kompaniji. Reč je o velikom američkom SUV-u koji se proizvodi sa tri reda sedišta i predstavlja petu generaciju modela Navigator. 

Prvi put se pojavio 1997. godine, i pomogao je u popularizaciji luksuznog američkog SUV-a, podstakavši konkurente poput kao što su Cadillac Escalade ili Jeep Grand Wagoneer.

Navigator je izuzetno cenjen model, poznat po svojim sposobnostima da bez problema "guta" kilometre na svim putovanjima, ponudi dosta prostora za putnike i prtljag, ali i da impresionira paletom boja unutrašnjosti i materijalima.

Ovaj SUV je "nakrcan" tehnologijom koja ga čini najluksuznijom verzijom flegšipa do sada. Eksterijerom dominira prepoznatljiva maska sa integrisanom osvetljenom trakom, a zadnja svjetla pune dužine slično osvetljavaju automobil prilikom prilaska. Sužena linija krova i diskretni krovni nosači doprinose celokupnom modernom izgledu.

Unutrašnjost je izrađena od vrhunskih materijala i ima Lincoln Digital Experience, koji uključuje ogromni 48-inčni panoramski ekran koji se proteže celom dužinom armaturne ploče. 

Vozaču i putnicima je na raspolaganju Google Assistant za kontrolu klima uređaja, upravljanje navigacijom i muzikom, a 11,1-inčni ekran kontrolnog panela je takođe smešten na centralnu konzolu.

Funkcija Lincoln Rejuvenate pretvara automobil u luksuzno multisenzorno iskustvo. Kada je Navigator parkiran, vozači mogu aktivirati funkciju, koja nudi petominutno ili desetominutno "iskustvo podmlađivanja". 

Vozačevo sedište se pomeri i nagne, a potom se zagreva i aktivira funkciju masaže. Ambijentalno osvetljenje, umirujući zvukovi i vizuali, kao i suptilan miris upotpunjuju relaksirajuće iskustvo.

Inače, SUV pokreće 3,5-litarski V6 motor opremljen sa dva poboljšanja turbopunjača, koji razvija 446 KS i 691 Nm obrtnog momenta.

Podeli:

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: