Aktuelno 7

30.08.2024.

19:36

Hyundai dao "zeleno svetlo": Supersportski auto ide u serijsku proizvodnju

Nakon godina spekulacija i glasina, Hyundai je konačno potvrdio da će veoma popularan koncept N Vision 74 najzad dobiti produkcijsku verziju.

Izvor: B92.net

Hyundai dao "zeleno svetlo": Supersportski auto ide u serijsku proizvodnju
Hyundai

Podeli:

Najava dolazi kao deo Hyundaijevih planova da predstavi 21 novi model do 2030. godine.

Korejski proizvođač je ovu informaciju otkrio na godišnjoj prezentaciji kompanije za generalnog direktora i investitora, pominjući N Vision 74 kao jedan od svojih budućih "EV-a visokih performansi".

Hyundai

Za sada nema reči o pogonskom agregatu ili performansama za produkcijski N Vision 74, što znači da možemo samo da nagađamo da li će Hyundai zadržati vodonične gorivne ćelije iz koncepta čiji je motor proizvodio 671 KS ili će usvojiti čisto baterijski električni pogon.

S obzirom na odsustvo masovne upotrebe energije vodonika kada je reč o auto-industriji, pretpostavlja se da je reč o drugoj opciji.

Hyundai

Još u decembru su se čule glasine da će Hyundai poslati u proizvodnju N Vision 74 u izuzetno ograničenom broju, sa samo 100 planiranih jedinica (70 za upotrebu na putevima i još 30 za trkačke staze).

Hyundai

U istom izveštaju se tvrdilo da će serijski N Vision 74 proizvoditi 800 KS iz vodoničnog pogona i dva elektromotora. Na drugom mestu se opet navodi da je reč o 775 "konja". U svakom slučaju, ovaj automobil biće veoma brz. 

Hyundai

Hyundai nije objavio nikakve detalje o datumu početka proizvodnje, osim da će automobil izaći na tržište pre 2030.

Izveštaj sa The Korean Car Bloga sugeriše da će proizvodnja početi 2026. i da su istraživanje i razvoj automobila već u toku.

Samo pitanje vremena kada će kamuflirani prototipovi početi da se pojavljuju na putu...

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: