Aktuelno 3

26.08.2024.

18:30

Pininfarina Battista Targamerica – unikatni supersportski kabriolet na struju FOTO

Ovaj jedinstveni automobili napravljen je po narudžbini američkog kupca, a predstavljen je u Montereju, u Kaliforniji.

Izvor: B92.net

Pininfarina Battista Targamerica – unikatni supersportski kabriolet na struju FOTO
Pininfarina

Podeli:

Targamerica je kabriolet verzija modela Battista, odnosno, kako i samo ime govori, automobil čija je karoserija dizajnirana u "targa" stilu.

Pininfarina

Pininfarina navodi da im je uzor bio čuveni Ferrari Testarossa Spider. To je vidljivo i u izboru kombinacije boja - Argento Liquido Gloss srebrne s detaljima u Iconica Blu Gloss plavoj nijansi, baš kao i jedinstveni Ferrari Spider koji je vozio Đani Anjeli osamdesetih godina prošlog veka.

Pininfarina

Pored specifičnog dizajna zadnjeg dela automobila, na listi novih elemenata u odnosu na kupe verziju su i petokrake alu felne, takođe inspirisane Ferarijem.

Po želji kupca, unutrašnjost je presvučena kožom, a u cenu (koja nije otkrivena) je uračunat i posebno dizajniran set putnih torbi.

Pininfarina

Električni pogonski sistem je ostao nepromenjen, a poznat je iz standardnog modela Pininfarina Battista, kao i iz Rimčeve Nevere. Sastoji se od 4 elektromotora ukupne snage 1.900 KS i 2.340 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Automobil 0-100 km/h stiže za manje od 2 sekunde.

Razvoj i proizvodnja trajali su godinu dana. Naime, neimenovani naručilac je svoje vozilo naručio pre tačno godinu dana, i to na istom mestu - u Montereju.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: