Aktuelno 3

24.08.2024.

15:13

Da li verujete u Karmu? FOTO

Kompanija Karma je predstavila svoju novu kreaciju pod nazivom Ivara.

Izvor: Kliks

Da li verujete u Karmu? FOTO
Karma

Podeli:

U pitanju je višeterenski "grand tourer" sa četvoro vrata i pogonom na sva četiri točka, koji predstavlja budući Karmin dizajnerski jezik Comet Line. Međutim, ta budućnost je prilično nesigurna zbog finansijskih problema.

Ukoliko Ivara uđe u proizvodnju, očekuje se da će se u početku nuditi sa plug-in hibridnim pogonom, odnosno od 2027. godine, a nakon toga će se pojaviti i električna verzija. 

O performansama nema zvaničnih podataka, ali može se očekivati 600 KS ili više od toga, kao i domet veći od 400 kilometara.

Čini se da model ima neke paralele sa Ferrari Purosangue automobilom, ne samo kada je reč o proporcijama karoserije i konfiguraciji, nego se to odnosi i na dugu haubu, prednja svetla i drugo.

Unikatni detalji su ogromne felne, veliki otvori iza prednjih lukova točkova i ispod zadnjeg branika. Napred nema rešetke, što je postalo uobičajeno za moderne automobile. Ako se bude proizvodio, model Ivara će se pridružiti modelima Gyesera i Kaveya.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: