Aktuelno 5

21.08.2024.

13:26

Zbogom, bila nam je čast: Evropu napušta najprodavaniji kineski auto

Najprodavaniji kineski model napušta evropsko tržište.

Izvor: Kliks

Zbogom, bila nam je čast: Evropu napušta najprodavaniji kineski auto
MG promo

Podeli:

Dani MG ZS-a su odbrojani. Ovaj bestseler, inače najprodavaniji kineski automobil u Evropi, uskoro više neće biti dostupan na Starom kontinentu, uprkos tome što postiže dobre rezultate na važnim evropskim tržištima.

Model, koji je na konopce bacio snažne rivale kao što su Dacia Duster ili Suzuki Vitara, i koji je u decembru 2023. godine bio najprodavaniji auto u Španiji, sprema se za odlazak. MG već priprema završne detalje u oproštaju svog pristupačnog SUV-a, uprkos više od 54.000 isporuka za šest meseci.

Za kratko vreme, ZS je postigao izvanredne rezultate. Na pojedinim tržištima u Evropi postojali su meseci u godini kada je bio na samom vrhu, što i ne čudi kad znamo da je na određenim tržištima prodavan po ceni ispod 15.000 evra.

Pokazalo se, ipak, da je 2024. bila ključna godina za MG u Evropi. Ova nekad britanska firma, sada već duže od decenije pod vlasničkim krovom kineskog giganta SAIC, ide napred sa svojom ambicioznom proizvodnom ofanzivom.

Dolazak na scenu novog MG3 Hybrid+ i MG HS 2025, savršen su primer promena koje se dešavaju u asortimanu MG-a, na koje nije imun ni ZS.

Činjenica da će aktuelni ZS uskoro biti ugašen, ne znači da MG odustaje od nastavka borbe u ovom segmentu. Naprotiv, MG radi punim kapacitetima na njegovom nasledniku kojim će nastaviti revolucionarno nadmetanje na evropskom tržištu pristupačnih automobila.

Ostaje da se vidi da li će novi MG ZS za 2025. godinu i dalje biti dostupan sa konvencionalnim benzinskim motorima, a ako sve bude po planu, novi ZS (ako taj naziv ostane) će debitovati krajem ove godine.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: