Aktuelno 1

21.08.2024.

12:17

Toyota objavila video od tri sata: Hoće da se pohvale zvukom novog motora VIDEO

Krajem maja, Toyota je održala zajedničku konferenciju sa Subaruom i Mazdom o naporima za proizvodnju "čistijih" motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Izvor: B92

Toyota objavila video od tri sata: Hoće da se pohvale zvukom novog motora VIDEO
Toyota

Podeli:

Toyota razvija kompaktnije četvorocilindrične pogone, Subaru menja bokser, dok Mazda teži rotacionom motoru koji proširuje domet. Novi. i prilično neočekivani video. pokazuje sve čvršću vezu između ovih japanskih brendova.

Tročasovni video koji je objavio list "Toyota Times" ima zadatak da gledaocima dočara "notu" koju Subaru motori daju prilikom rada. Konkretno, u pitanju je 1,8-litarski motor sa turbopunjačem koji ide u automobil Levorg Layback (STI verzija). Ako vam ime ne zvuči poznato - u pitanju je Impreza karavan koji se prodaje na određenim tržištima.

Podsetimo samo još i da Toyota ima udeo vlasništva od oko 20% u Subaruu. 

Snimljen u ASMR stilu, ovaj snimak naglašava prednosti opcionog prigušivača koji pravi Subaru Tecnica International, a jedan od inžinjera iz Subarua kaže da strogi propisi "prigušuju savremene motore". 

"Današnji propisi primoravaju nas da učinimo da fabrički modeli budu što je moguće tiši", naveo je Nobujoši Takašima za "Toyota Times".

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: