Aktuelno 4

21.08.2024.

14:49

Spaljen Fordov unikat iz 1979: Izgoreo pod nerazjašnjenim okolnostima FOTO/VIDEO

Na sajmu automobila u Montereju, jedan od najzanimljivijih izloženih automobila bio je Fordov klasik. Nažalost, doživeo je tužan kraj.

Izvor: B92

Spaljen Fordov unikat iz 1979: Izgoreo pod nerazjašnjenim okolnostima FOTO/VIDEO
Ford

Podeli:

U pitanju je unikat - koncept Ford Probe I iz 1979. godine, a na sajmu ga je izložila firma pod nazivom "The Scott Grundfor Company".

Oni su čak i pozvali posetioce na društvenim mrežama da dođu i vide ovaj primerak, ali, nažalost, pri povratku sa izložbe se zapalila prikolica koja je vukla automobil.

"Teška srca obaveštavamo sve da smo izgubili naš prototip Ford Ghia Probe I iz 1979. godine, u nesreći na auto-putu nakon izlaganja. Mi smo porodična firma i osećamo se kao da smo izgubili člana porodice", saopštila je ova kompanija.

Inače, Ford Probe I Ghia je koncept koji je deo "Probe" serije, čiji primerci su izrađivani od 1979. do 1985. godine. Oni su uglavnom dizajnirani za pokazivanje napretka u razvoju aerodinamike automobila, sa naglaskom na potrošnju goriva. 

Zanimljivo je i da su koncepti iz linije "Probe" prvobitno zamišljeni kao najava novog Mustanga, ali su na ipak kraju bili temelj za novi Ford Probe i Ford Taurus. 

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: