Aktuelno 15

23.08.2024.

9:08

Šta sve znamo o novom jednosedu? Rimac: "Biće brži od bolida Formule 1"

Hrvatska kompanija Rimac Automobili je pre nekoliko dana u Kaliforniji predstavila model Nevera R fokusiran na stazu, a sada je Mate Rimac otkrio da njegov tim radi na još jednom automobilu.

Izvor: Kliks

Šta sve znamo o novom jednosedu? Rimac: "Biće brži od bolida Formule 1"
Profimedia

Podeli:

Za razliku od nekih drugih brendova koji se takmiče u svetu hiperautomobila, Rimac tek treba da uđe na tržište modela za stazu, koji nisu legalni za puteve. Preciznije, kompanija želi da napravi ultimativni električni hiperautomobil. 

Ranije je, inače, saopšteno da Rimac i društvo rade na inovativnom robotaksiju.

Rimac je otkrio da će se stvari uskoro promeniti, i da će njegov prvi model za stazu ponuditi bolje performanse u odnosu na Le Man trkačke automobile, pa čak i bolide Formule 1.

"Razvijamo automobil za stazu, jednosed koji će biti brži od bilo kog trkačkog automobila na većini staza. Brži od Formule 1, brži od LM-a", izjavio je Rimac za Motor1.

Detalji o ovom modelu su još uvijek misterija, ali Rimac je rekao da će automobil biti baziran na unikatnoj platformi i da će imati kokpit u stilu kupole. 

Čini se da je razvoj ovog modela uveliko u toku, jer je Rimac rekao da će biti predstavljen "verovatno" ove godine, dok će na stazi debitovati 2025.

"Sigurnost je tu, ali gdje je sve ostalo? Nema pravila. Automobil će otići dalje od F1 i LMP pravila", istakao je Rimac.

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: