Aktuelno 39

16.08.2024.

23:27

Svetska premijera: Predstavljena Rimac Nevera R FOTO/VIDEO

Mate Rimac predstavio je na događaju u Kaliforniji novu Neveru koja nosi naziv - Nevera R.

Izvor: B92/Indeks

Svetska premijera: Predstavljena Rimac Nevera R FOTO/VIDEO
Rimac automobili

Podeli:

Ova Nevera osmišljena je kao "agresivni alter ego Nevere"  i predstavlja prelaz sa hiper GT automobila u hipersportski automobil. 

"Kao što mu samo ime govori, razvoj Nevere R slijedi filozofiju brenda Rimac: Radical (radikalan), Rebellious (buntovan), Relentless (neumoljiv)", poručili su iz Bugatti Rimca.

Veliko zadnje fiksno krilo u kombinaciji sa agresivnim aerodinamičnim elementima, koji uključuju novi veliki difuzor, povećava potisnu silu (downforce) za 15% i aerodinamičnu efikasnost za 10% u odnosu na Neveru. 

Zahvaljujući svim unapređenjima, Nevera R u stanju je da "prkosi zakonima fizike kao nikada do sada", poručuju iz Bugatti Rimca. 

Svaki pojedini element automobila, izrađen u skladu sa dizajn-filozofijom koja je usmerena na performanse, osmišljen je kako bi doneo agilnost i bolje upravljanje.

Nova generacija Rimčevog baterijskog sistema 

Nevera R donosi poboljšane performanse i još veći naglasak na povratne informacije samom vozaču. 

Zahvaljujući novoj generaciji sistema Rimac All-Wheel Torque Vectoring (R-AWTV), koji je iznova podešen kako bi se maksimalno iskoristio potencijal guma visokih performansi, novi automobil omogućuje oštrije, čvršće skretanje, poručuju iz kompanije.

Sistemu za sprečavanje proklizavanja pogonskih točteva dodane su mogućnosti sistema R-AWTV, što osigurava predvidljivost čak i u uslovima mokrih kolovoza. 

Drift način vožnje prilagođen je novim gumama, dok je upravljački sistem dorađen za oštriju reakciju i jasnije povratne informacije vozaču.

Automobil dolazi opremljen novom generacijom Rimac Technology baterijskog sitema od 108 kWh i koristi najsuvremeniju tehnologiju za pružanje više snage i efikasnosti u novom i lakšem "pakovanju".

Osim toga, uz 2.107 konjskih snaga, Nevera R donosi i bolje performanse od dosadašnje Nevere, postižući brzinu do 300 km/h za 8.66 sekundi. 

Nove karbonsko-keramičke kočnice EVO2 sa slojem silikonske matrice povećavaju performanse pri zaustavljanju i unapređuju hlađenje i istrajnost pri upotrebi.

Brojke Nevere R:

najveća brzina: 350 km/h (412 km/h uz nadzor proizvođača)
0-100 km/h: 1.81 s
0-200 km/h: 4.38 s
100-200 km/h: 2.46 s
0-300 km/h: 8.66 s

Broj proizvedenih automobila Nevera R biće ograničen na do 40 primeraka, a početna cena je 2,3 miliona evra.

Podeli:

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: