Aktuelno 54

16.08.2024.

14:36

Mehaničar upozorio: "Ovo nikad ne govorite majstoru, naplatiće vam još više"

Da li ste skoro bili kod automehaničara?

Izvor: B92

Mehaničar upozorio: "Ovo nikad ne govorite majstoru, naplatiće vam još više"
Shutterstock/Virrage Images

Podeli:

Ako je odgovor potvrdan, nadamo se da niste koristili neke od onih fraza na koje upozorava automehaničar Ahmed Ibrahim na svom YouTubeu kanalu "The Car Care Nut".

On je, naime, podelio sa svojim pratiocima četiri fraze koje vozači nikada ne bi trebalo da kažu majstoru kom odvezu kola na popravku.

"Molim vas, nemojte da dođete u radionicu i kažete da vam je potrebno 'servisiranje'. Svaki mehaničar koji je pošten će vam reći da modernim autima to ne treba jer se sve greške pronalaze automatski. Međutim, ako vaš majstor i nije baš tako etičan, moći će da vam 'uvali' šta god želi pod servisom", naveo je on.

Takođe, ne bi trebalo automehaničarima da govorite ni da ste vi stručnjak, i da ste u prošlosti sami popravljali automobile.

Ahmed je upozorio i da, ako ne znate baš mnogo o automobilima, bar se potrudite da to ne izjavite pred majstorom, jer bi mogao da vam naplati veću cenu, a vi ne biste imali pojma.

Za kraj, savetovao je vozače da uvek budu iskreni i kažu šta su uradili kad odvezu automobil na popravku, jer će se tako najbolje i najbrže ukloniti kvar.

"Ako hoćete da mehaničar bude iskren, trebalo bi i vi da budete. Nemojte ništa da skrivate od svog majstora", naveo je Ahmed.

Podeli:

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: