Aktuelno 0

17.08.2024.

10:13

U ovoj zemlji dobijate kaznu zbog neurednog automobila!

Zbog neurednog automobila u Nemačkoj možete dobiti kaznu. U kom trenutku vaš lični haos postaje nečiji problem?

Izvor: N1 Zagreb

U ovoj zemlji dobijate kaznu zbog neurednog automobila!
Shutterstock/Vivid Brands

Podeli:

U principu, naravno, možete ostaviti šta god želite u automobilu - uz nekoliko izuzetaka, na primer, kada je jako vruće.

Ali ako morate da se probijete do sedišta da biste vozili, ili ako glomazni i teški predmeti postanu stalna oprema u vašem automobilu, stvari postaju kritične, kaže advokat iz saobraćajnog prava iz Frankfurta.

Prema Zakonu o saobraćaju na putevima (StVO), teret, uključujući opremu za osiguranje tereta i opremu za utovar, mora biti postavljen i osiguran tako da ne sklizne, ne padne, otkotrlja se ili izazove buku koju je moguće izbeći, čak i u slučaju naglog kočenja ili naglog izbegavanja kretanja.

U suprotnom, predviđena je kazna upozorenja od 35 evra.

Takođe, je važno da vaš vid ili sluh ne ometaju teret ili otpad – u suprotnom biste mogli da se suočite sa kaznom od 10 evra ako vas uhvate.

Još je gore ako ne možete da dohvatite papučicu kočnice zbog nereda u prostoru za noge, ako je pedala za gas zaglavljena ili ako ne vidite ništa ispred prozora.

Ukoliko se tada dogodi nezgoda ili neko treće lice bude povređeno, ugroženo ili čak samo uznemireno, može se primeniti i krivični zakon. A pošto je vaš neuredan automobil doprineo nesreći, možda ćete čak morati da platite neku ili svu štetu.

Vaš automobil, takođe, treba da bude u dobrom stanju spolja, na primer registarska tablica - prema članu 10. Pravilnika o registraciji vozila (FZV), registarska tablica ne sme biti reflektujuća, prekrivena ili prljava - uvek mora biti lako čitljiva.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: