Aktuelno 27

11.08.2024.

13:45

Kia ima limuzinu u kojoj ćete biti primećeni, a nije ni skupa FOTO

Prošla su vremena kada se na korejske proizvođače gledalo sa blagim podsmehom.

Izvor: B92.net

Kia ima limuzinu u kojoj ćete biti primećeni, a nije ni skupa FOTO
Kia

Podeli:

Kia je ažurirala model K8 na polovini proizvodnog ciklus i, kako to već biva u slučaju korejske kompanije, promene su značajne, iako je ovo tehnički samo fejslifting.

U skladu sa najnovijim Kijinim dizajnerskim jezikom, ova otmena limuzina dobija vertikalno orijentisane farove, dajući automobilu futuristički izgled.

Kia

Prednji deo je potpuno redizajniran u poređenju sa modelom pre fejslifta, a sada postoji široka LED traka koja stvara vizuelnu vezu između prednjih svetlosnih grupa.

Kia je takođe pomerila svoj logo sa branika na donji deo haube.

Kia

Promene pozadi su manje očigledne, ali mnoge će obradovati da su lažni završeci izduvnih cevi sada stvar prošlosti.

Zadnja svetla su naizgled preneta sa verzije pre redizajna, dok restilizovani branik ima stilski čistiji izgled.

Neuobičajeno za fejslift, prednji i zadnji prepusti su sada nešto duži nego ranije nakon rekonstrukcije branika.

Kia

Značajne promene postoje i u unutrašnjosti vozila. Ažurirane kontrole "klime" sada se nalaze ispod centralnih ventilacionih otvora.

Kia je dodala više materijala mekih na dodir i LED traku ambijentalnog svetla koja deli instrument tablu.

Kia

Kada je reč o bezbednosti, sve verzije imaju 10 vazdušnih jastuka kao standardnu opremu.  Farovi imaju prilagodljivo dugo svetlo koje se po potrebi automatski delimično prigušuje, kako ne bi smetalo vozačima koji dolaze u susret.

Redizajnirani K8 se nudi u Koreji od prvog dana sa opcionim pogonom na sve točkove. Snagu obezbeđuje četvorocilindarski 2.5-litarski benzinski motor sa 195 KS i 248 Nm za osnovni model.

Kome je potrebno više snage, tu je veći 3.5-litarski V6 sa 296 KS i 360 Nm. Samo ova verzija se može naručiti sa pogonom na sva 4 točka.

Alternativno, kupci mogu da se odluče za 3.5 LPI varijantu, koja kao gorivo može da koristi i tečni naftni gas. Taj auto raspolaže sa 237 KS i 313 Nm.

Poslednji dostupni pogonski sklop je hibridna 1.6-litarska jedinica sa kombinovanom snagom od 227 KS i 350 Nm.

Kada je reč o ceni, ovaj automobil koji se po veličini može porediti sa BMW-om Serije 5 startuje u Koreji sa 27.300 dolara, što izgleda više nego razumno. Čak se i vrhunska verzija prodaje za, čini se, korektnih 37.800 dolara.

Sve verzije, osim hibridne, kreću u prodaju ovog meseca. Elektrifikovani model će uslediti kada Kia dobije neophodnu sertifikaciju.

Podeli:

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: