Aktuelno 7

09.08.2024.

18:36

Još bolji Kinez: BYD unapredio popularni model, evo šta je sve novo

Kineski BYD unapredio je svoj model Seal, pa tako sada ima poboljšanu elektroniku, mogućnosti autonomne vožnje, ali i nešto manji domet nego ranije.

Izvor: Autocar

Još bolji Kinez: BYD unapredio popularni model, evo šta je sve novo
BYD

Podeli:

Najvažnija promena je prelazak sa 400V na 800V arhitekturu. Ovo smanjuje vreme punjenja za 10-80%, a lokalni mediji su izvestili da snažnija električna oprema omogućava ugradnju poboljšanih adaptivnih amortizera.

Seal je sada opremljen LiDAR senzorom na krovu za koji BYD tvrdi da donosi značajnu nadogradnju naprednih sistema pomoći vozaču (ADAS), a kineski brend je posebno istakao poboljšanja na prilagodljivom tempomatu i automatizovanim sistemima za parkiranje.

Dostupne su dve baterije, kapaciteta 61,44 kWh i 80,64 kWh - čak i ova druga je smanjena u odnosu na aktuelnu sa 82,5 kWh. Istovremeno, ovo znači i nešto manji domet - konkretno, 9% manji, pa tako sada iznosi oko 515 km.

Pogonski sklopovi su nepromenjeni, sa izborom između jednog motora od 308 KS ili konfiguracije sa dva motora i pogona na sva četiri točka, koja daje snagu od 523 KS.

Iznutra, revidirani Seal dobija novi dizajn volana sa ravnim dnom i kožnim presvlakamač. "Piano crna" završna obrada centralne konzole zamenjena je mat sivom plastikom. Ove promene za sada se odnose na Kinu, a uskoro bi trebalo da stignu i na globalna tržišta.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: