Aktuelno 1

09.08.2024.

22:18

Ferrari "ubija" dva modela, trećem se drma stolica

Italijanski proizvođač oprašta se od SF90 Stradale i 812 GTS.

Izvor: B92.net

Ferrari "ubija" dva modela, trećem se drma stolica
Ferrari

Podeli:

U Maranelu se uvek nešto dešava, bilo da se radi o dolasku automobila sledeće generacije, ažuriranom modelu ili specijalnom izdanju.

Iako ovaj mesec ne donosi lansiranje nijednog novog vozila, Ferrari se oprašta od modela SF90 Stradale i 812 GTS.

Ferrari

Kada je reč o SF90 Stradale, zameniće ga novi, za sada neimenovani, model. Što se tiče 812 GTS, on je već dobio naslednika - Ferrarija 12Cilindri Spider.

Ukidanje Ferrarija SF90 se odnosi samo na regularnu verziju, dok su isporuke varijante XX tek počele u drugom kvartalu ove godine.

Ferrari

Italijanska kompanija spominje i modele Roma i 812 Competizione, čije su isporuke smanjene u drugom kvartalu 2024. jer se dva kupea takođe približavaju kraju životnog ciklusa.

Detalji o nasledniku Ferrarija Roma obavijeni su velom misterije, a pretpostavlja se da će Roma Spider ostati u ponudi duže od kupea, s obzirom da je star manje od dve godine.

Ferrari

Što se tiče 812 Competizione, njegovo mesto u postavi je već zauzeo 12Cilindri.

Zaključno sa junom 2024, Ferrari je isporučio 7.044 automobila, što je povećanje od jedan odsto u poređenju sa prvih šest meseci 2023.

Budućnost izgleda svetla pošto italijanski proizvođač superautomobila ima dovoljno narudžbina da bude zaposlen do 2026. Rast je potpomognut velikom tražnjom za novim modelima familije 12Cilindri.

Za razliku od Lamborghinija, gde je SUV Urus pokretačka snaga prodaje, Ferrari se obavezao da neće postati brend koji je fokusiran na SUV vozila.

Podsećanja radi, proizvodnja SUV-a Ferrari Purosangue će biti ograničena na samo 20 odsto ukupne godišnje proizvodnje brenda.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: