Aktuelno 1

03.08.2024.

16:00

Kia povećala proizvodnju u Slovačkoj: Skoro 190.000 vozila za pola godine

Plan za 2024. je 343.000 automobila.

Izvor: B92.net

Kia povećala proizvodnju u Slovačkoj: Skoro 190.000 vozila za pola godine
Auto magazin

Podeli:

U periodu od januara do juna 2024. godine, korejski proizvođač automobila je u slovačkoj Žilini proizveo je više od 188.000 vozila, što predstavlja povećanje od skoro 3.000 vozila (+1,59%) u odnosu na prvu polovinu 2023. godine.

Tokom letnje pauze kompanije, proizvođač automobila će se pripremiti i za proizvodnju novih električnih modela

Sportage je u prethodnom periodu činio 63% ukupne proizvodnje, pri čemu su hibridne (HEV) i plug-in hibridne (PHEV) verzije činile više od trećine ukupne proizvodnje.

Ceed je sa svoje četrii verzije (Ceed, Ceed Sportswagon, ProCeed, XCeed) činio preostalih 37% proizvodnje u prvoj polovini ove godine. 

Auto magazin

"Trenutni rezultati potvrđuju rastuću potražnju za našim modelima i stabilnu poziciju našeg brenda na evropskom tržištu. U prvoj polovini godine uspeli smo da proizvedemo nekoliko vozila više nego što smo planirali. Cilj nam je da zadržimo ovaj pozitivan trend do kraja godine i ispuniti plan na nivou od 343.000 automobila. Približno 250 naših zaposlenih će obezbediti pripremu linija za njihov nesmetan puštanje u rad nakon odmora u celoj fabrici", rekao je portparol Kia Slovačke.

Kia Slovačka potvrđuje svoju izvoznu orijentaciju, izvozeći vozila u 79 zemalja u prvoj polovini godine. Kao i prethodnih godina, glavna izvozna tržišta bila su Velika Britanija (16,5%), Nemačka (10,6%), Španija (10%), Poljska i Italija (po 7,6%).

Kia

Kompanija je takođe najavila da je tradicionalna letnja pauza u proizvodnji u poslednjoj nedelji jula i prvoj nedelji avgusta.

Ovaj period će biti iskorišćen za sprovođenje značajnih tehnoloških poboljšanja i priprema za buduću proizvodnju.

Pogon za izradu karoserijskih delova bi trebalo da zameni 4 robota za paletiranje. Pogon limarije će doživeti generacijsku obnovu 29 robota za zavarivanje i manipulisanje, dok će proizvodne linije biti modifikovane za proizvodnju novih i električnih modela.

Nova karakteristika će biti ugradnja aluminijumske prednje haube. U lakirnici biće zamenjeno 8 robota za nanošenje osnovne boje i instalirane nove tehnologije koje će omogućiti i nanošenje nove vrste mat boje.

Pogon montaže se priprema za uvođenje novog električnog modela kroz modifikacije i adaptacije na proizvodnim linijama.

Kia

Sva ulaganja i poboljšanja naglašavaju posvećenost Kia Slovakia kontinuiranoj zaštiti zdravlja zaposlenih, unapređenju ergonomije i bezbednosti na radu, modernizaciji proizvodnih procesa i pripremi za buduće izazove u oblasti elektromobilnosti.

Proizvođač automobila brine o bezbednosti i zdravlju zaposlenih u letnjim vrućinama ne samo kroz distribuciju jonskih pića, već posebno kroz rad klima uređaja direktno u proizvodnji montažnih, motornih radnji i dela karoserije. Takođe, sve zone za odmor u proizvodnim i neproizvodnim prostorijama su klimatizovane, navodi kompanija.

U ovom period kompanija isplaćuje i bonuse zaposlenima. U junu im je isplatila 13. platu u iznosu od 75% do 110% osnovne zarade, u zavisnosti od dužine radnog staža, a zaposlenima je u julu isplaćen tromesečni bonus u iznosu od 320 evra.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Pao sneg: Nevreme ide ka Srbiji

Prethodnih dana snažan ciklon sa zapada Evrope premeštao se preko severa kontinenta, dalje na istok, a u sklopu njega i veoma izražen hladni front.

19:35

29.9.2024.

1 d

Podeli: