Aktuelno 2

01.08.2024.

18:30

Jedna akcija – 10.000 prekoračenja brzine

Čak 350 vozača u periodu od četiri dana zatečeno je za volanom pod dejstvom alkohola.

Izvor: Tanjug

Jedna akcija – 10.000 prekoračenja brzine
Shutterstock/Nikola Fific

Podeli:

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije MUP Srbije Zlatko Belencan, gostujući na RTS-u, izneo je alarmantne podatke kada je reč o bezbednosti saobraćaja i kršenju saobraćajnih propisa.

On je podsetio da je od 1. juna do 15. septembra predviđena akcija za koridore 10 i 11, što znači prisustvo saobraćajne i policije opšte nadležnosti, da se zaštite oni koji tranzitiraju kroz zemlju, a odmaraju na tradicionalnim mestima kao što su benzinske pumpe ili odmarališta pored autoputa.

"I, naravno, pojačana kontrola brzine. Poslednja akcija koja je sprovedena, a to je peta centralna, pokazala je prekoračenje dozvoljene brzine u skoro 10.000 slučajeva."

"Bilo je i poprilično onih koji su sebi dozvolili da upravljaju pod dejstvom alkohola, čak 350 vozača u periodu od četiri dana zatečeno je da upravljaju pod dejstvom alkohola. Prisutne su i psihoaktivne supstance", rekao je Belencan.

On je saopštio i da je tokom jula 46 osoba izgubilo život u saobraćaju. Belencan je takođe naveo da su od početka godine na putevima u Srbiji poginule 274 osobe.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: