Aktuelno 7

01.08.2024.

12:20

Imućni u krizi? Pala tražnja za luksuznim mercedesima

Nemački proizvođač je prinuđen da smanji proizvodnju svojih prestižnih limuzina.

Izvor: B92.net

Imućni u krizi? Pala tražnja za luksuznim mercedesima
Mercedes

Podeli:

Mercedes-Benz će smanjiti proizvodnju S klase i električnog EQS-a zbog pada interesovanja kupaca za dve najluksuznije limuzine ovog proizvođača.

Vesti o promeni u obimu proizvodnje su se u početku pojavile kao glasine, ali je ubrzo Mercedes potvrdio da je informacija tačna.

I S klasa i EQS se proizvode u istoj fabrici u Sindelfingenu, koja obično radi u dve smene. Proizvodnja će biti svedena na jednu smenu u oktobru, saopšteno je iz Mercedesa.

Mercedes

"Kontinuirano optimizujemo našu proizvodnu mrežu i koristimo njenu visoku fleksibilnost da reagujemo na fluktuacije i promene okvirnih uslova u vezi sa geopolitičkim, mikro i makroekonomskim razvojem i da ostanemo konkurentni", navodi Mercedes u saopštenju koje je objavio Handelsblat.

"Shodno tome, planiramo prilagođavanje proizvodnje automobila u nekim delovima fabrike u Sindelfingenu."

Mercedes

Prodaja S klase je opala za 22% u prvoj polovini godine, a između januara i juna isporučeno je 28.100 ovih limuzina. 

Kao što je Mercedes naveo u svom saopštenju, fabrika u kojoj se prave S klasa i EQS je fleksibilna, i ako brend bude morao da se vrati na dve smene u budućnosti, trebalo bi da bude u mogućnosti da to uradi bez mnogo problema.

Moguće je da neki potencijalni kupci S klase žele da sačekaju redizajn modela planiran za 2026.

Ovaj automobil će biti predstavljen tokom sledeće godine i imaće revidirani stil, koji uključuje novodizajnirana prednja svetla, zajedno sa LED dnevnim svetlima u obliku trokrake zvezde.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: