Aktuelno 5

03.08.2024.

21:00

Stiže naslednik LFA: Toyota i Lexus spremaju novi supersportski auto

Lexus LFA, jedan od najboljih i najlepših sportskih automobila poslednjih decenija, uskoro bi trebalo da dobije naslednika.

Izvor: B92.net

Stiže naslednik LFA: Toyota i Lexus spremaju novi supersportski auto
Lexus

Podeli:

Novi model je najavljen već 2022. godine sa konceptom GR GT3. Tadašnje spekulacije su sada potvrđene, taj koncept je bio osnova za naslednika LFA.

Kako Carscoops saznaje, novi model će zameniti Lexus RC F GT3 i pokretaće ga napredni V8 motor.

Nakon premijere trkačke verzije, na red bi trebalo da dođe i drumska kao rezultat jasno definisanih trendova u svetu GT3 takmičenja.

Pominje se hibridni pogon sa više od 800 KS, a samim tim i mogućnost stajanja u red sa modelima kao što je Ferrari 296 GTB.

Lexus

Prototip modela je već snimljen tokom testiranja, kako na stazi u Japanu, tako i na Spa-Frankošampu u Belgiji. Ipak, stiče se utisak da konačan dizajn drumske verzije nije do kraja definisan, a posebno enterijer, koji po dobrom starom Leksusovom receptu mora da spoji sportke i luksuzne karakteristike, sa visokim stilskim kriterijumima. 

Što se pogona tiče, treba imati na umu da je 4.8 V10 definitivno penzionisan, pa bi budući Lexus LFR trebalo da deli motor sa konceptom GR GT3.

Tvin-turbo V8 je gotovo siguran kandudat, a verzija za put će gotovo izvesno imati i električnu komponentu. Snaga hibrida u sinergiji mogla bi da dostigne više od 800 KS. 

Trkačka verzija bi trebalo da debituje na 24 sata Dejtone u januaru 2026. Iste godine dolazi i "civilna" varijanta. 

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Posle Ukrajine, sledeća je...

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas u Kišinjevu da bi Moldavija mogla da bude "sledeća na redu" ukoliko Ukrajina padne i da podrška Ukrajini garantuje njen opstanak.

13:34

17.9.2024.

1 d

Podeli: