Aktuelno 7

26.07.2024.

18:30

BMW "povlači" skoro 300.000 automobila u SAD

Sporna vozila su opremljena krovnom šinom koja bi mogla da se ošteti u slučaju težeg sudara, što bi prouzrokovalo da se taj deo odvoji od karoserije

Izvor: Index.hr

BMW "povlači" skoro 300.000 automobila u SAD
BMW

Podeli:

BMW je najavio povlačenje više od 291.000 vozila u SAD zbog problema sa delom automobila koji bi se mogao odvojiti nakon oštećenja u sudaru, povećavajući rizik od povreda, navodi se u podnesku regulatorima u sredu.

Proizvođač je ranije "povukao" stotine hiljada automobila zbog vazdušnih jastuka koji mogu eksplodirati.

Opoziv se odnosi na određene automobile X3 sDrive30i i X3 M40i proizvedene između 2018. i 2023. godine, prema Nacionalnoj administraciji za bezbednost saobraćaja na auto-putevima SAD (NHTSA), prenosi Index.

Vozila su opremljena krovnom šinom koja bi mogla da se ošteti u slučaju ozbiljnog sudara, što bi prouzrokovalo da se odvoji od karoserije, kažu regulatori.

BMW

BMW je saznao za ozbiljnu nesreću u kojoj je učestvovao jedan od navedenih modela u avgustu 2022, saopštila je kompanija, iako je vlasnik pozvao pravnog savetnika i detalji o nesreći nisu bili dostupni.

Kancelarije BMW-a u Nemačkoj i Severnoj Americi su obaveštene u oktobru i januaru, što im je omogućilo da analiziraju vozila u martu i aprilu. Analiza je uključivala testove sudara i pregled proizvodnje.

U BMW-u kažu da će vlasnici automobila pogođenih ovim problemom biti obavešteni od 30. avgusta, a auto-kuće će ponuditi besplatnu zamenu spornog dela.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: