Aktuelno 7

22.07.2024.

14:00

Google Street View automobili se vraćaju u Srbiju

Cilj je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, puteva i auto-puteva na Google mapama.

Izvor: B92.net

Google Street View automobili se vraćaju u Srbiju
Google

Podeli:

Google Street View automobili se ovog leta vraćaju u Srbiju. U narednom periodu obilaziće javne puteve širom zemlje uključujući Beograd, južnu Bačku, nišavski, raški, sremski, šumadijski, i mnoge druge okruge, navode iz kompanije Google.

Cilj njihove vožnje je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, puteva i autoputeva na Google mapama.

Zahvaljujući Google Street View-u korisnici već imaju priliku da istraže neke od najznačajnijih turističkih lokacija u Beogradu kao što su Hram Svetog Save i Skadarlija, istorijske znamenitosti širom zemlje poput Ćele-kule u Nišu, spomen-parka Kragujevački oktobar i Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, ali i prirodnih lepota koje krase Srbiju, kao što je Palićko jezero.

Kompanija Google je svesna da se infrastruktura u gradovima, ali i između gradova, vremenom menja i razvija, pa fotografije treba redovno ažurirati.

Nove fotografije će pomoći korisnicima da se još bolje orijentišu na različitim destinacijama i lakše planiraju svoja putovanja. Street View nudi prikaz od 360 stepeni kako ulica tako i prirodnih i kulturnih znamenitosti.

Google

Kompanija Google je izuzetno posvećena zaštiti privatnosti. Pre objave prikupljenih fotografija one se obrađuju tehnologijom koja zamagljuje lica ljudi i registarske tablice automobila kako bi se onemogućila njihova identifikacija i zaštitila njihova privatnost.

Street View sadrži i dodatnu funkciju zamagljivanja fotografija (pojedinaca, automobila, kuća, itd.) koja se može zatražiti pritiskom na dugme "Prijavi problem" na donjem desnom uglu objavljenih fotografija na Google mapama. Ako smatrate da su vaša prava na zaštitu podataka o ličnosti povređena, možete i da kontaktirate Google putem našeg formulara za upite o privatnosti.  

Street View je popularna funkcija na Google mapama sa više od 220 milijardi Street View fotografija iz celog sveta, uključujući Antarktik i Arktik. Dostupna je na desktop računarima i mobilnim uređajima, kao i na Google Earth-u.

Vožnja će započeti tokom narednih nedelja, a više informacija o Street View-u možete pronaći na:  https://www.google.com/intl/sr/streetview/

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: