Aktuelno 10

22.07.2024.

19:30

Preterali sa električnim vozilima, vraćaju se motorima sa unutrašnjim sagorevanjem?

"Kupci su rekli svoje i dali nam do znanja da je plan preambiciozan".

Izvor: Revijahak, B92

Preterali sa električnim vozilima, vraćaju se motorima sa unutrašnjim sagorevanjem?
Ford

Podeli:

Ford je priznao da je možda bio previše agresivan u svojoj politici električne tranzicije. U intervjuu za Autocar, operativni direktor Fordovog odeljenja za elektrifikaciju Marin Gjaja rekao je da je kompanija bila previše ambiciozna sa svojim električnim planovima u Evropi.

"Mislim da su kupci rekli svoje i dali nam do znanja da je plan preambiciozan. Ne vidimo da je prelazak isključivo na električnu energiju do 2030. dobar izbor za naše poslovanje ili za naše kupce."

Ford je 2021. najavio planove da do 2030. godine čitavu flotu vozila u Evropi pretvori u električnu, ali će se planovi očigledno promeniti.

Čini se da će u evropskoj podružnici Forda benzinski automobili i hibridi živeti i posle 2030. godine. Trenutno, Ford prodaje samo dva električna vozila u Evropi, Explorer EV i Mustang Mach-E.

Novi Ford Capri će se naći u prodaji kasnije ove godine.

Ford nije prvi koji je došao do ovog zaključka. Zahlađenje tržišta električnih automobila u Evropi nateralo je mnoge proizvođače da promene svoje planove. Električni automobili su budućnost, ali po svemu sudeći kupcima još nisu baš zanimljivi. O razlozima smo već pisali nekoliko puta (cene, broj punjača, autonomija...).

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

11 h

Podeli: