Aktuelno 18

21.07.2024.

11:30

Ako Tramp postane predsednik, loše im se piše

Kako bi zadobio naklonost naftnih kompanija, Donald Tramp je obećao da će "ubiti" električni automobil ukoliko pobedi na izborima.

Izvor: Revijahak

Ako Tramp postane predsednik, loše im se piše
Profimedia

Podeli:

Usred trgovinskog rata između Evrope i Kine, sada raste bojazan da će trgovinski sporazum Evrope sa SAD biti doveden u pitanje.

Napad na Donalda Trampa prošlog vikenda promoviše ga kao glavnog kandidata za predsedničku fotelju i to bi moglo da rezultira protekcionizmom, odnosno favorizovanjem američke robe, piše Ravijahak.

SAD i Evropa imaju solidan trgovinski sporazum, ali to bi se moglo promeniti ako dođe do promene u Beloj kući. Štaviše, da bi zadobio naklonost naftnim kompanijama, Tramp je nedavno obećao da će "ubiti" električni automobil ako pobedi na izborima.

Jedna od posledica pokušaja atentata na Donalda Trampa u subotu je pad akcija nekoliko evropskih brendova. Kao rezultat toga, talas prodaje akcija je u toku od ponedeljka jer investitori strahuju da će nastaviti da gube vrednost.

Porsche, koji je jedan od brendova koji najviše zavisi od izvoza, zabeležio je pad akcija od 5,7 odsto poslednjih dana.

Severnoameričko tržište je najvažnije za kompaniju iz Štutgarta: 2023. godine, Porsche je tamo prodao 26,9 odsto svojih automobila, što je više nego u Kini (24,8 odsto).

Više od 86.000 vozila ovog brenda prodato je u SAD i Kanadi prošle godine.

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: