Aktuelno 4

20.07.2024.

15:50

Poznata sudbina 260 BMW-a sa izgorelog broda

Dva holandska trgovca automobilima dobila su sudsku zabranu: ne smeju da trguju sa 260 BMW modela sa teretnog broda "Fremantle Highway", koji je izgoreo prošle godine.

Izvor: Revijahak

Poznata sudbina 260 BMW-a sa izgorelog broda
Profimedia

Podeli:

Sud u Haagu nije imao previše razumevanja za tužbu preduzetnika koju su podigli protiv nemačkog proizvođača automobila, jer im je prvo BMW zabranio prodaju tih vozila.

Sudija je zaključio da je BMW s pravom zaustavio prodaju, jer je kvalitet vozila upitan zbog toga što su dugo bila izložena visokim temperaturama u požaru na brodu.

Podstimo, vozila su prošle godine došla u ruke kompaniji za prodaju polovnjaka "Womy i 3B Exclusief", nakon dogovora sa osiguravajućim društvom koje je pokrivalo nesreću broda.

Prošle godine, brod se zapalio, a na njemu je bilo hiljade automobila, od kojih su neki bili električni. Brod je dotegljen do holandske obale, a potom je usledio ogroman posao istovara nekoliko hiljada automobila.

Neka od tih vozila su izgorela, ali bilo je i onih automobila koji su pretrpeli malu ili nikakvu štetu. Analiza je pokazala da ni ti automobili nisu bezbedni, mada spolja nema oštećenja.

Nemački proizvođač je odmah zaključio da vozila moraju biti uništena, bez obzira na tvrdnje advokata da "imaju samo malu štetu od dima".

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: