Aktuelno 15

18.07.2024.

15:35

Kraj jedne ere: Rastaje se Top Gear ekipa

Voditelji popularnih automobilskih serijala Top Gear i Grand Tour prestaju sa zajedničkim radom posle dve decenije.

Izvor: B92.net

Kraj jedne ere: Rastaje se Top Gear ekipa
Profimedia

Podeli:

Nakon nagoveštaja da je serijalu Grand Tour došao kraj, sada stižu i zvanične informacije o gašenju ove zabavne emisije o automobilima.

Džeremi Klarkson, Ričard Hamond i Džejms Mej raskidaju svoje TV partnerstvo i "stavljaju katanac" na svoju produkcijsku kuću "W. Chump and Sons".

Kako navodi Dejli mejl, trojac se rastaje nakon 21 godine rada na emisijama kao što su Bi-Bi-Sijev Top Gear i The Grand Tour na Prime Video kanalu.

Glasine iz decembra 2023. nagovestile su da će predstojeći specijal u Zimbabveu biti poslednji put da ih vidimo zajedno na TV-u, a sada znamo da je to zaista tako.

"Odlučili smo to odavno. Uvek smo želeli da samostalno donesemo odluku kada, gde i kako ćemo završiti naš zajednički posao", rekao je Ričard Hamond u izjavi ranije ove godine.

Klarkson i Hamond postali su domaćini serijala Top Gear na Bi-Bi-Siju 2002. godine, a Džejms Mej se priključio dve sezone kasnije.

Nakon 13 godina rada na programu Top Gear, Bi-Bi-Si je odlučio da im ne produži ugovor i trio je započeo Grand Tour na kanalu Prime Video 2016.

Džeremi Klarkson će nastaviti da snima svoj drugi Prime Video hit, Clarkson's Farm, dok će Hamond i Mej verovatno imati sopstvene spin-of emisije.

Mej je već snimio nekoliko specijala o putovanjima i kuvanju za Prime Video, dok je Hamond imao emisiju o preživljavanju 2021. godine pod nazivom, The Great Escapists.

Što se tiče serijala Grand Tour, spekuliše se da bi Prime Video mogao da zameni tri voditelja i da nastavi snimanje novih sezona. Moraćemo da sačekamo i vidimo da li će se to zaista desiti.

Podeli:

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: