Aktuelno 0

20.07.2024.

13:42

Otkriveno kad stiže prvi električni Ferrari: Prototip već prešao hiljade kilometara

Ferrari će otkriti svoj prvi električni automobil do kraja 2025. godine.

Izvor: Motor1

Otkriveno kad stiže prvi električni Ferrari: Prototip već prešao hiljade kilometara
Shutterstock/Mau47

Podeli:

Nisu objavili mnogo detalja o ovom modelu, a teško i da će se to desiti u neko skorije vreme. Međutim, to ne sprečava italijansku marku da daje obećanja.

Šef Ferrarija, Benedeto Vinja, rekao je za Autocar da su prototipi već prešli "nekoliko hiljada kilometara" na testovima, i dodao da "kada naprave električni automobil, uradiće to kako treba".

Test vozače nazvao je "prvim klijentima" koji su vozili mnoge automobile, i lako mogu da uporede Ferrari EV sa ostalim modelima. Prema Vinjinim rečima, ljudi ne kupuju Ferrari zbog neke određene stvari, već "da bi se zabavili".

Deo ove zabave je zvuk, jedna od ključnih osobina Ferrarija koja će se iz temelja promeniti kad stigne prvi električni automobil. Rečeno je još ranije da će Ferrari EV imati "jedinstveni zvučni potpis", ali niko nije zalazio u detalje, pa ne znamo šta to tačno znači.

Za one koji i dalje žele da poseduju Ferrari sa SUS motorom, ipak, nema brige. Vinja je istakao da će tražnja odrediti kakvi automobili će se praviti, kao i da su bilo kakva druga predviđanja "znak nepoštovanja" prema kupcima.

Ne zna se još ni cena za prvi električni Ferrrari, a Vinja nije hteo da potvrdi nedavne glasine o tome da će koštati 500.000 dolara, već je samo rekao da će to biti "iznenađenje".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: