Aktuelno 10

18.07.2024.

13:06

Lažne izduvne cevi odlaze u istoriju – kupci ih ne žele

Ovaj potez dolazi nakon opsežnih povratnih informacija koje su dobili od kupaca. Ljudi očigledno ne vole ukrase na zadnjem braniku vozila nalik na izduvnu cev.

Izvor: Revijahak

Lažne izduvne cevi odlaze u istoriju – kupci ih ne žele
Audi

Podeli:

Audi više neće opremati svoje velike benzince, dizel i hibridne automobile lažnim izduvnim cevima u zadnjem braniku vozila. Ovaj potez je usledio nakon opsežnih povratnih informacija dobijenih od kupaca.

Naime, ljudima se očigledno ne sviđa lažna ukrasna cev na zadnjem braniku vozila, dok su prave izduvne cevi neglamurozno skrivene iza branika.

Audi

Govoreći za Auto Express nakon predstavljanja najnovijih benzinskih Audi A5 i S5, portparol brenda je rekao:

"Svi PPC (Premium Platform Combustion) automobili će imati funkcionalne izduvne cevi."

PPC je nova mehanička platforma za srednju klasu vozila (i više) i na njoj je zasnovan novi A5, koji zamenjuje A4.

Zašto su proizvođači automobila uopšte počeli da kriju izduvne cevi? Ovo je uglavnom zbog složenosti dizajna i bezbednosti kada se vruće metalne cevi nađu u neposrednoj blizini plastične obloge, ali postoje i finansijski i estetski razlozi za ovaj trend.

Međutim, kupci reaguju na takve detalje dizajna sa prezirom. Ostaje da se vidi da li će Audi ukinuti lažne izduvne cevi na manjim modelima kao što su A3 ili Q3.

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

23 h

Podeli: