Aktuelno 12

17.07.2024.

12:50

Gde smem da vozim "zaustavnom trakom" kroz Beograd, a gde ne?

Nije na svim deonicama moto-puta kroz naš glavni grad dozvoljeno voziti zaustavnom trakom.

Izvor: B92.net

Gde smem da vozim "zaustavnom trakom" kroz Beograd, a gde ne?
Nenad Ćosić

Podeli:

Auto-put kroz Beograd odnedavno je dobio status moto-puta, o čemu svedoči i nova vertikalna saobraćajna signalizacija.

Znakovi koji su vas ranije obaveštavali da se uključujete na auto-put, sada su zamenjeni onima koji vam ukazuju na to da saobraćajnica u koju se uključujete sada ima status moto-puta.

Ova promena omogućila je da se nekada zaustavna traka u većem delu svoje dužine kroz Beograd može koristiti kao treća vozna traka. 

Kako bi svi vozači znali na kojoj deonici mogu da koriste zaustavnu traku, na početku te deonice kao i na ulazima na moto-put postavljen je novi saobraćajni znak koji obaveštava da se tim delom moto-puta može kretati svim trakama.

Kako biste izbegli eventualne kazne, podsećamo da je zaustavnu traku, kao voznu, moguće koristiti na sledećim deonicama:

  • petlja Bežanijska kosa - petlja Tošin Bunar, petlja Tošin Bunar - petlja Geneks, petlja Geneks - petlja Arena, petlja Arena - petlja Sava Centar, petlja Autokomanda - petlja Dušanovac, petlja Dušanovac - petlja Medaković u smeru ka Nišu
  • petlja Autokomanda - petlja Hitna Pomoć, petlja Sava Centar - petlja Arena, petlja Arena - petlja Geneks, petlja Geneks - petlja Tošin Bunar, petlja Tošin Bunar - petlja Bežanijska kosa u smeru ka Šidu.

Na znaku je zaustavna traka obeležena isprekidanom linijom što govori da mogu svi da je koriste.

Podeli:

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: