Aktuelno 28

16.07.2024.

14:36

Svetska premijera: Audi A5 i Audi A5 Avant FOTO

Audi A5 je nekada važio za kupe elegantnog stila sada je postao sedan.

Izvor: Kliks

Svetska premijera: Audi A5 i Audi A5 Avant FOTO
Audi

Podeli:

Audi A4 odlazi u penziju, ali ne u potpunosti jer će modeli sa parnim brojevima u svojim oznakama imati električni pogon, dok će oni sa neparnim imati motore sa unutrašnjim sagorevanjem.

Novi A5 donosi svež izgled i unapređenu tehnologiju, za koje se u Audiju nadaju da će usrećiti kupce bez obzira na njihov budžet. 

Audi

Osnovni model je dobio 2,0-litarski četvorocilindrični motor sa turbopunjačem, koji razvija 150 KS, a u ponudi je i verzija sa 204 KS. 

Ovaj motor je dobio turbopunjač sa varijabilnom geometrijom turbine (VTG) za efikasnije korišćenje goriva pod delimičnim opterećenjem. Verzija sa 150 KS ima prednji, a varijanta sa 204 KS se može dobiti i sa pogonom na sva četiri točka.

Audi

Audijev 2,0-litarski TDI motor generacije EA288 je dostupan sa automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom, kao i pogonom na prednje i sva četiri točka. Ovaj motor je kombinovan sa 48-voltnim blagim hibridnim sistemom u svrhu smanjenja emisije CO2, a udobnost je unapređena "uglađenijim" pokretanjem motora.

Model S5 poseduje 3,0-litarski V6 motor sa turbopunjačem, koji isporučuje 367 KS i koji je uparen sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom, ali i pogonom na sva četiri točka sa tehnologijom raspodele obrtnog momenta. 

Novi A5 je porastao, ali zadržao je elegantni profil. Eksterijer odlikuju široka maska, veliki otvori za vazduh i "prave" izduvne cevi. LED dnevna svetla i druga generacija OLED svetala su deo standardne opreme, a u Evropi su dostupni prilagodljivi svetlosni efekti.

Audi

Unutrašnjost je, kako kažu iz Audija, "usmerena na čoveka" - tu su dva MMI infotainment ekrana, korišćen je materijal koji osigurava dodatnu udobnost, a duže međuosovinsko rastojanje je omogućilo više prostora u unutrašnjosti.

Podeli:

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni haos: Udari na čak 15 oblasti

Ukrajinski premijer Denis Šmihal izjavio je da je Rusija jutros u napala 15 oblasti u Ukrajini bespilotnim letelicama, krstarećim raketama i hipersoničnim raketama Kinžal, a da je na meti bila energetska infrastruktura.

10:52

26.8.2024.

1 d

Podeli: