Aktuelno 51

12.07.2024.

15:08

Fiat Grande Panda koja će se praviti u Kragujevcu: Sve što znamo o dizajnu i bojama FOTO

Nakon što smo saznali nešto više o ceni nove Fiat Grande Pande koja će se praviti u Kragujevcu, odlučili smo da na jedno mesto stavimo sve što se zna o bojama i dizajnu.

Izvor: B92

Fiat Grande Panda koja će se praviti u Kragujevcu: Sve što znamo o dizajnu i bojama FOTO
Fiat

Podeli:

Fiat je na događaju održanom povodom 125. rođendana rekao nešto više o Grande Pandi, nasledniku klasičnog Panda modela koji će se se proizvoditi u Srbiji.

Nakratko smo videli novi model u prenosu uživo, a iz Fiata su naveli da će u pitanju biti "električni automobil ispod 25.000 evra", i da će biti "prelep".

Jedino što smo videli jeste da će sa prednje strane iza "FIAT" natpisa stajati kabl za punjenje. Kako su iz Fiata naveli, ovaj spiralni kabl je integrisan, što Grande Pandu čini prvim vozilom na tržištu koje to ima.

Znamo da će na početku Fiat Grande Panda biti dostupna sa potpuno električnim pogonom (domet od 320 km) i hibridnom tehnologijom (dakle, potpuno električna verzija sa 113 KS i lako-hibridni 1,2 benzinac sa 136 KS). 

Odlučili smo da ovaj tekst posvetimo svemu što do sada znamo o dizajnu nove Grande Pande. To uključuje tri boje - žutu, crvenu (osnovni model) kao i nešto što bismo nazvali pastelno zelenom. Takođe, znamo i dosta detalja o enterijeru, pa krenimo redom.

Najviše zvaničnih snimaka i fotografija imamo žute Grande Pande - ovaj model je Fiat upario sa crnom i smatra da će automobil na taj način biti najbolje predstavljen potencijalnim kupcima.


Isti model dat je i detaljno - u galeriji koja sledi mogu se videti pikselizovana svetla, centralni "X" na točkovima, horizontalna traka sa "Panda" natpisom, i drugi detalji.

Kada je u pitanju enterijer, detalj koji se najviše ističe je dizajn komandne table, koji otkriva dosta razlika u odnosu na srodne modele Citroen C3 i Opel Fronteru. 

Evidentan je zaobljeni izgled mnogih elemenata u kabini, kao što su struktura komandne table, panel koji integriše digitalnu instrument tablu i infotejnment, centralna konzola i unutrašnje kvake na vratima.


Pastelno zelena Grande Panda data je samo u dve zvanične slike za sada - jedna se nalazi na naslovnoj fotografiji ove vesti, a druga je ova koja sledi, sa kablom za punjenje.

Fiat

Za kraj, vredi reći da je nedavno uočena Fiat Grande Panda u crvenoj boji, model koji još zvanično nismo videli, a izgleda prilično simpatično opremljen belim felnama.

Ovaj Fiat viđen je na ulicama Torina, bez ikakvih znakova kamuflaže. Inače, Fiat i jeste poznat po tome što "opušteno" vozi nove modele ulicama tokom snimanja za promotivni materijal.

Fiat Grande Panda Red ima bele čelične felne koji podsećaju na originalnu Pandu. Točkovi su manjeg prečnika u poređenju sa 17-inčnim iz već viđenog modela, ali tu su i dalje LED farovi i zadnja svetla.

Ostale razlike uključuju nedostatak krovnih šina, parking senzora i lažnih aluminijumskih zaštitnih ploča koje su zamenjene neobojenom plastikom. Reč "Panda" i dalje je utisnuta na istom mestu, kao i Fiat znak na vratima prtljažnika.

Podeli:

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: