Aktuelno 1

12.07.2024.

12:29

"Ako tata priča telefonom dok vozi, šta očekivati od deteta" VIDEO

Policijski presretač zaustavio je nedavno motociklistu koji se kretao 195 km/h, a pre toga je iz saobraćaja isključen vozač koji je išao 246 km/h.

Izvor: B92

Izvor: prva

"Ako tata priča telefonom dok vozi, šta očekivati od deteta" VIDEO

Podeli:

U prvoj polovini ove godine je na našim putevima poginulo više od 220 ljudi, a od toga više od 50 mladih osoba, kaže statistika.

"Mladi po zakonu ne smeju da voze automobile koji imaju više od 108 KS. Uzrok toga što mladi učestvuju u nesrećama je malo znanja, mnogo samopouzdanja, pa bi trebalo da se poveća znanje", rekao je za Prvu TV Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

On je dodao da nije dobar pristup reći da neko ne zna pravila, već da je problem u nedostatku saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja.

"Ne možete očekivati da dete koje je pogrešno formirano kao učesnik u saobraćaju jer tata stalno drži telefon u ruci, mama neće da ga stavi u sedište jer mu je lepše kad spava ovako... da se ono svemu nauči sa 17 ili 18 godina u autoškoli za dva meseca", istakao je Okanović.

Naveo je situacije poput nevezanog pojasa "za 200 metara", prelaska pešaka na crveno sa detetom jer "nema automobila" i slično, kao negativne primere uticaja roditelja na decu.

"Molim roditelje da dobro paze kako vaspitavaju decu, jer će jednog dana biti samostalni u saobraćaju", rekao je Okanović.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: