Aktuelno 66

11.07.2024.

17:50

Svetska premijera: Fiat Grande Panda koja se pravi u Srbiji, pomenuta i cena! FOTO/VIDEO

Fiat je zvanično predstavio Grande Panda model, koji će se praviti u Kragujevcu.

Izvor: B92

Svetska premijera: Fiat Grande Panda koja se pravi u Srbiji, pomenuta i cena! FOTO/VIDEO
Fiat

Podeli:

Na konferenciji za medije povodom 125. rođendana, Fiat je govorio o tome kako će se kompanija razvijati u budućnosti, ali i predstavio nekoliko inovacija i novih modela.

Među njima je i "srpska" Fiat Grande Panda - naslednik Pande koji će se praviti u Srbiji, odnosno Fiatovoj fabrici u Kragujevcu.

Ovaj put smo, na svega minut ili dva, videli novi model u prenosu uživo, a iz Fiata nisu mnogo hteli da otkriju, sem toga da će u pitanju biti "električni automobil ispod 25.000 evra", i da će biti "prelep".

Jedino što smo videli jeste da će sa prednje strane iza "FIAT" natpisa stajati kabl za punjenje. Kako su iz Fiata naveli, ovaj spiralni kabl je integrisan, što Grande Pandu čini prvim vozilom na tržištu koje to ima. Takođe, uparuje se sa standardnim "onboard" punjačem do sedam kilovata.

Sam proces je jednostavan - poklopac se otvori, kabl izvadi i poveže sa stanicom sa punjenje, a na kraju se samo vrati u kućište i to je to.

Pored ove inovacije, objavili su i promotivni video-snimak za novu Grande Pandu.

Pomenuto je i da će se krajem godine održavti "zvanična prezentacija" modela, bez preciznijih detalja.

Podsetimo, u junu je pored dizajna spoljašnjosti otkriveno da vozilo nosi oznaku Grande Panda, što je bilo i razumljivo jer je auto značajno porastao u odnosu na prethodne verzije.

Fiat Grande Panda, dizajnirana u Centro Stile u Torinu, dužine 3,99 metara, spada u B-segment. Koji milimetar je kraća od Citroena C3.

Na početku će Fiat Grande Panda biti dostupna sa potpuno električnim pogonom (domet od 320 km) i hibridnom tehnologijom.

Konkretno, ovo znači da su u ponudi potpuno električna verzija sa 113 KS i lako-hibridni 1,2 benzinac sa 136 KS.

Bilo je pitanje da li će biti dodat i benzinac kao C3 sa 101 KS, ali niko je nije pomenuo ni u promo snimku, niti u predstavljanju.

Nešto ranije danas, imali smo priliku da vidimo sve detalje unutrašnjosti ovog automobila, a detalj koji se najviše ističe je dizajn komandne table, koji otkriva dosta razlika u odnosu na "braću", Citroen C3 i Opel Fronteru.

Nova Fiat Grande Panda je "prepakovani" novi Citroen C3, jer je to deo Stellantisove strategije po kojoj se STLA Smart mehanička platforma koristi za mnoge modele.

Kao što smo rekli, upravo zato i C3 i Opel Fronteru smatramo za njenu "braću", a možemo reći da ovoj porodici pripadaju i modeli Peugeot 2008 i Jeep Avenger.

Podeli:

66 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Počela velika kontraofanziva

Ruske snage počele veliku kontraofanzivu protiv ukrajinskih trupa koje su prošlog meseca probile svoj put u zapadnu Rusiju i zauzele deo ruske teritorije u Kurskoj oblasti, objavili su promoskovski ratni blogeri.

12:43

11.9.2024.

1 d

Podeli: