Aktuelno 48

09.07.2024.

14:15

Švedsko-kineska kombinacija: Lynk & Co je stigao u Srbiju, poznata i cena FOTO

Automobil stiže sa izuzetno bogatom serijskom opremom, tako da ne postoje doplatne opcije, već je sve uključeno u jedini dostupni paket.

Izvor: B92

Švedsko-kineska kombinacija: Lynk & Co je stigao u Srbiju, poznata i cena FOTO
Nenad Ćosić

Podeli:

Lynk & Co je globalna marka vozila koja je nastala kao rezultat saradnje Geely Auto Group i Volvo Car Group. Sa potpuno novim dizajnerskim jezikom i uslugama mobilnosti, marka donosi novu eru rešenja mobilnosti, kažu u kompaniji.

Lynk & Co automobili su dizajnirani i projektovani u Švedskoj, a proizvode se u Geely fabrikama u Kini. Tehnološka rešenja poput motora i mehaničke platforme dele sa vozilima brendova Volvo i Geely.

Nenad Ćosić

Od svog osnivanja 2016, Lynk & Co je isporučio više od 600.000 vozila kupcima širom sveta, postavljajući nove rekorde rasta među svetskim automobilskim markama.

U Evropi se Lynk & Co najpre predstavio na sedam tržišta - u Nemačkoj, Švedskoj, Holandiji, Belgiji, Španiji, Italiji i Francuskoj.

Nenad Ćosić

Početkom 2024, marka Lynk & Co najavila je novu strategiju rasta u Evropi širenjem na 12 novih evropskih tržišta.

Nakon što je isporučio više od 50.000 vozila na sedam zapadnoevropskih tržišta, Lynk & Co svoj model 01 sada predstavlja i na tržištima jugoistočne Evrope.

Nakon prvog otvaranja Lynk & Co centra u Atini, slede centri u Bukureštu, Ljubljani, Zagrebu (očekuje se u avgustu) i Beogradu.

Nenad Ćosić

Model 01 već je dostupan za probne vožnje na lokaciji Autoput za Novi Sad 98, Beograd – Zemun, gde se nalaze i centri vozila Volvo i Geely.

U pitanju je plug-in hibridni automobil koji u čisto električnom režimu može da pređe i do 75 kilometara.

Automobil ima dimenzije (d/š/v) 4.541/1.857/1.694 mm, dok je međuosovinsko rastojanje 2.734 mm. Kupcima je na raspolaganju prtljažnik zapremine 461 litar.

Nenad Ćosić

Dizajn spoljašnjosti ima svoje osobenosti, poput originalnog rešenja maske hladnjaka i zadnjih stop svetala, a kao i kod mnogih novih modela, ako to želi, posmatrač će uočiti neka rešenja koja su već viđena na automobilima drugih proizvođača.

Što se tiče mehanike, Lynk & Co 01 deli platformu sa modelom Volvo XC40. Plug-in hibridni pogon se sastoji od 1.5-litarskog benzinca i elektromotora, ukupne kombinovane snage 261 KS.

Nenad Ćosić

Menjač je automatizovani, sa duplim kvačilom (7DCTH).

Proizvođač navodi da je fabrički deklarisana, mešovita potrošnja goriva svega 1,0 l/100 km (WLTP), naravno sa punom baterijom.

Nenad Ćosić

Ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže za 8 sekundi, a na EuroNCAP testu bezbednosti dobio je maksimalnih pet zvezdica. Može da se pohvali i izuzetno niskom emisijom CO2 od svega 24 g/km.

Važno je napomenuti da model 01 ima niz karakteristika i ugrađene opreme koja obično zahteva posebnu doplatu kod konkurencije, kao što su panoramski krov, električna vrata prtljažnika na daljinsko upravljanje, satelitska navigacija sa informacijama o saobraćaju uživo i širok raspon bezbednosnih karakteristika, poput kamere od 360 stepeni i sistema za detekciju mrtvog ugla.

Nenad Ćosić

Tehnologija i povezivost odigrali su najveću ulogu u razvoju Lynk & Co 01. Ovaj model opremljen je velikim središnjim displejom osetljivim na dodir i multimedijalnim sistemom koji je uvek povezan sa Internetom i Cloud-om vozila, omogućavajući širok raspon povezanih funkcija.

Vlasnici mogu, kada ne voze, pomoću digitalnog ključa, koji se može deliti u svom pametnom telefonu, dopustiti drugima korišćenje vozila, a preko aplikacije Lynk & Co kontrolsiati šta se događa u vozilu.

Nenad Ćosić

Što se tiče multimedije, 01 uključuje napredni središnji displej od 12,7 inča, najsavremeniju navigaciju i ugrađenu Journey kameru za snimanje caših putovanja.

Model 01 podržava i iOS i Android operativne sisteme, omogućujući bežično povezivanje za korišćenje funkcija Android Auto i Apple CarPlay.

Svaki primerak ovog SUV-a dolazi sa svim bezbednosnim karakteristikama kao delom standardne opreme. Osim toga, model 01 uključuje i garanciju od 4 godine ili 120.000 km i odnosi se na celo vozilo, dok se garancija za bateriju produžava na 96 meseci.

Kako saznajemo, u Srbiji će se Lynk & Co 01 prodavati sa jednim, izuzetno bogatim paketom opreme, a kupci će u početku moći da biraju između dve boje - metalik plave i crne. 

Jedini dodatak koji može da se poruči - kuka za vuču

Zanimljivo je da ne postoji ponuda dodatne opreme, jer je gotovo sve što se kod drugih doplaćuje ovde standardno ugrađeno, uključujući i panoramski krov.

Redovna cena tako opremljenog vozila je 49.990 evra, a sa promotivnim popustom 46.990 evra.

Podeli:

48 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: