Aktuelno 1

11.07.2024.

16:19

Stellantis će proširiti ponudu hibridnih vozila zbog rastuće tražnje u Evropi

Prodaja hibridnih vozila od januara do maja 2024. porasla je za 41% u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: Tanjug

Stellantis će proširiti ponudu hibridnih vozila zbog rastuće tražnje u Evropi
Alfa Romeo

Podeli:

Proizvođač automobila Stellantis objavio je u utorak da će proširiti svoju ponudu hibridnih vozila na 36 modela do 2026. godine zbog rastuće tražnje u Evropi.

Kako se navodi, Stellantis će ove godine nuditi potrošačima ukupno 30 hibridnih modela u okviru devet od svojih 14 brendova, među kojima su Fiat, Peugeot, Jeep i Alfa Romeo, a u naredne dve godine će kupcima biti na raspolaganju još šest modela, prenosi Tanjug.

Kompanija je dodala da je njena prodaja hibridnih vozila u periodu od januara do maja 2024. porasla za 41 odsto međugodišnje.

"U eri u kojoj se održivost susreće sa inovacijama, Stellantis je i dalje na čelu i maksimalno je posvećen unapređenju hibridne tehnologije za svoje evropske kupce", izjavio je Stellantisov glavni operativni direktor za region proširene Evrope Uve Hohgešurc.

Prema njegovim rečima, hibridna tehnologija poboljšava efikasnost i performanse tradicionalnih motora sa unutrašnjim sagorevanjem, ali istovremeno pokreće svet ka budućnosti u kojoj će biti manje štetnih emisija, navodi se na sajtu Stellantisa.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: