Aktuelno 14

08.07.2024.

12:40

Honda obnovila poznato ime iz prošlosti, atraktivni kupe stiže u Evropu FOTO

Japanski proizvođač predstavio je novi Prelude prošle godine na sajmu u Tokiju, a ovog proleća smo saznali da će kupe imati hibridni pogon.

Izvor: B92

Honda obnovila poznato ime iz prošlosti, atraktivni kupe stiže u Evropu FOTO
Honda

Podeli:

Iznenađujuće saopštenje o Hondi Prelude nove generacije je objavljeno u oktobru 2023. na Tokijskom sajmu mobilnosti, gde je koncept novog automobila prvi put javno prikazan.

U početku se verovalo da je u pitanju čisto električni model, ali je u maju ove godine otkriveno da je kupe zapravo hibrid.

Honda

Dostupnost produkcijske verzije na tržištima vam Japana, uključujući i SAD još je neizvesna, ali je potvrđeno da će novi Prelude biti ponuđen kupcima u Evropi.

Osim što je podelila dobre vesti o dostupnosti automobila na Starom kontinentu, Honda je ovom prilikom predstavlja i crvenu verziju konceptnog automobila.

Honda

Ova varijanta nudi atraktivniji izgled u poređenju sa originalnim konceptom ofarbanim u belo, dodatno naglašavajući sportski karakter crvenim kočionim čeljustima koje čine brend Brembo vidljivijim.

Suptilni detalji od ugljeničnih vlakana na karoseriji, sa diskretnim zadnjim spojlerom, lepo dopunjuje atraktivnu boju, dok su crni točkovi od 20 inča "preuzeti" iz prošlogodišnjeg koncepta.

Honda

Sudeći po zatamnjenim prozorima, Honda još uvek ne želi da nam pokaže unutrašnjost automobila. 

Iako je i ovaj Prelude zvanično označen kao koncept, malo je verovatno da će dizajn mnogo promeniti kada stigne produkcijski model, s obzirom da vozilo sa fotografija nema neobičan izgled koji je obično rezervisan za konceptne automobile koji nikada ne dospeju do fabričke proizvode trake.

Honda

Honda i dalje zvanično ne otkriva tehničke specifikacije. Ipak, poznato je da će se novi Prelude praviti za tržišta sa volanom na levoj, kao i desnoj strani.

Honda je obećala da će biti četvorosed, ali sudeći po liniji krova, realno je očekivati 2+2 kabinu.

Honda

Spekuliše se da će hibridni pogon nuditi kombinovanu snagu od 200 "konja" iz 2.0-litarskog četvorocilindarskog benzinca i par elektromotora. U idealnom slučaju, inženjeri bi povećali te brojke s obzirom na sportske ambicije kupea.

Honda

Pre nego što proizvodni model stigne u prodajne salone (ne navodi se precizan datum, već se samo kaže da će to putu polovinom ove dekade), konceptna crvena Honda Prelude će biti predstavljena ove nedelje na tradicionalnom Gudvud festivalu brzine (11-14. jula) u Engleskoj.

Podeli:

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: