Aktuelno 4

07.07.2024.

20:30

Štite svoju robnu marku: Ferrari uništio tri lažna automobila sa oznakom tog brenda

Prošle godine uništeno je više od 400.000 falsifikovanih artikala koji su imali logo marke Ferrari.

Izvor: B92

Štite svoju robnu marku: Ferrari uništio tri lažna automobila sa oznakom tog brenda
Shutterstock/KULLAPONG PARCHERAT

Podeli:

Poznato je da Ferrari ima veliki problem sa vlasnicima koji modifikuju svoje automobile, tako da možete zamisliti frustraciju italijanske kompanije kada se amblem propetog konja pojavi na nekom falsifikovanom proizvodu.

Samo prošle godine, tri lažna Ferrari automobila su smrskana u okviru šire kampanje protiv falsifikata. Nedavno objavljeni podaci iz Maranela pokazuju obim napora kompanije da eliminiše proizvode koji nisu autentični.

Ferrari

Smrvljeni Ferrari 360 je samo deo veće slagalice, jer je italijanska kompanija prošle godine uništila šokantno veliku količinu lažne robe marke Ferrari.

Uništeno je preko 100.000 komada odeće i više od 91.000 naočara, zajedno sa skoro 61.000 ručnih satova. Novčanici su takođe bili pri vrhu tog spiska, sa nešto više od 57.000 komada.

Shutterstock/Everything You Need

Ostali falsifikovani predmeti vredni spomena uključuju preko 30.000 bočica parfema, 17.000+ torbi, još 17.000 pari cipela, kao i preko 13.000 kaiševa.

Na spisku je i skoro 1.100 loptica, ali i 900 smanjenih maketa automobila. Uništeno je i oko 800 lažnih trotineta sa amblemom Ferrarija.

Zanimljivo je da je frižider bio jedan od najnovijih lažnih proizvoda za koje je otkriveno da nose Ferrari logo.

Ako želite da pomognete Ferrarijevim naporima i zaradite malu nagradu za svoj trud, projekat nagrađivanja protiv falsifikovanja koji je pokrenut prošle godine omogućava vam da pomognete kompaniji da pronađe lažne proizvode, piše Motor1.

Dobićete "zvaničnu zahvalnicu" zajedno sa poklonom - "Ferrari gedžetom". Kampanja je već imala veliki uspeh jer izveštaji stižu svakodnevno. Ljudi zaduženi za proveru sumnjivih falsifikata očigledno imaju dosta posla.

Shutterstock/Everything You Need

Pre nekoliko godina, Ferrari je dao svoj blagoslov za sedam replika automobila napravljenih za istoimeni film o neverovatnom životu osnivača Enca Ferarija.

Iako su vozila koja predstavljaju kopije trkačkih automobila iz 1957. pedantno napravljena uz pomoć 20 stručnih restauratora, čak su i ti automobili na kraju morali biti uništeni.

Tužna sudbina ovih realističnih kopija bila je poznata i pre početka snimanja. Ubrzo nakon što je film završen sve replike su završile svoj kratki život.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: