Aktuelno 42

05.07.2024.

18:58

Svetska premijera: Ovo je nova Dacia Duster FOTO

Stigao je novi Dacia Duster, a treća generacija nastupa sa revolucionarnim odmakom od prethodnika.

Izvor: Indeks

Svetska premijera: Ovo je nova Dacia Duster FOTO
Dacia

Podeli:

To je najavljeno kroz novi napredniji spoljni dizajn, a praktično izvedeno izborom nove osnove – platforme CMF-B, koja je omogućila dalji napredak uz zadržavanje kompaktnih mera. 

Prostor za putnike je veći, a prtljažnik se povećao na 450 do 517 litara. 

Konkretnija varijanta interijera uključuje i tri dostupna infotainmenta, digitalni kokpit ispred vozača, i daleko udobnija i sofisticiranija sedišta.

Dva lica Dustera

Novost je da je Dacia odlučila da ponudi Duster kroz dva različita finiša - prvi je sa prednjim pogonom, a drugi je 4x4 verzija koja se razlikuje vizuelno, dok standardno dolazi sa posebno razvijenim celogodišnjim pneumaticima.

Za vreme terenske vožnje, na 10.1-inčnom središnjem ekranu prikazuje se niz posebno korisnih informacija, i to bočni nagib, ugao nagiba na uzbrdici i nizbrdici, kao i raspodela obrtnog momenta između prednjih i zadnjih točkova.

Tri pogona za tri uloge

Kao i do sada, ulazni model čini Eco-G 100 varijanta sa trocilindričnim turbobenzincem i plinskom instalacijom. 

Druga opcija je poznati 1.2 TCE sa 130 KS, sada u blagohibridnom (48V) izdanju. Ova opcija je rezervisana za pogon na sve točkove, a performansama dostojno menja dizelsku opciju. 

Konačno, tu je unapređena Hybrid 140 verzija. Sada nudi uglađeniji rad, a Dacia obećava i do 80% vožnje na struju u gradskim uslovima.

Podeli:

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: