Aktuelno 19

04.07.2024.

13:00

Debitovao novi BMW X3: Popularni SUV "gazi" četvrtu generaciju FOTO

BMW je nedavno predstavio novi X3 koji je potpuno redizajniran u odnosu na svog prethodnika, dok su pojedini stilski elementi preuzeti od drugih SUV modela ovog brenda.

Izvor: B92

Debitovao novi BMW X3: Popularni SUV "gazi" četvrtu generaciju FOTO
BMW

Podeli:

Jedan od SUV pionira u premijum klasi dočekao je četvrtu generaciju i pokazao istrajnost na izuzetno nestabilom i promenljivom automobilskom tržištu. 

Dok BMW planira gašenje nekih SUV modela, kao što su XM ili X4, X3 ostaje jedan od stubova game bavarskog proizvođača i u godinama koje dolaze.

BMW

Nakon prvih fotografija, poznati su i tehnički detalji nove generacije ovog automobila, a BMW je objavio i veliku galeriju fotografija novog X3. 

Što se tiče dizajna spoljašnjosti, novi zakrivljeni farovi podsećaju na one koje smo videli na BMW-u X1. Rešetka hladnjaka X3 je takođe redizajnirana i ima pomalo neobičnu teksturu sa horizontalnim i dijagonalnim linijama koje se ukrštaju.

BMW

Profil vozila je takođe veoma sličan BMW-u X1, ali pogled sa boka jasno pokazuje veće dimenzije X3.

Novi model ima i prilično uspravan zadnji deo, a da bi SUV izgledao agresivnije, zapravo je 25 mm niži od automobila koji zamenjuje.

Veličina alu felni počinje od 18 inča, a dostupne su i opcije prečnika 19, 20 i 21 inča.

BMW

Zadnja LED svetla su tanja nego ranije, iako su zadržala sličan oblik kao kod prethodnog modela.

Zadnji deo vozla dizajniran je u minimalističkom stilu u poređenju sa odlazećim modelom, sa manje nabora i bez lažnih izduvnih cevi, piše Motor1.

BMW

Novi X3 ima znatno moderniji izgled enterijera u odnosu na prethodnika. Kabinom dominira niz ekrana, kao što je to slučaj sa većinom novih BMW modela, a sama instrument tabla ima zaobljen dizajn.

Upadljivo je obilje ambijentalnog osvetljenja, a možete naručiti i verziju sa potpuno veganskim materijalima u enterijeru.

Centralni ekran multimedijalnog sistema, koji se nadovezuje na digitalnu instrument tablu, koristi najnoviji BMW-ov iDrive operativni sistem, što znači da je prepun pametnih funkcija kao što su poboljšane glasovne komande, usluge striminga muzike i videa, pa čak i video igre.

BMW

Ponuda za početak obuhvata tri motora za "regularne" verzije i jednu dodatnu varijantu visokih performansi.

Osnovni model ima 2.0-litarski benzinac sa 208 KS, a možete izabrati i 2.0 dizelaš sa 197 KS.

BMW

Tu je i nezaobilazna plug-in hibridna verzija koja kombinuje 2.0-litarski benzinski motor sa elektromotorom za ukupnu snagu od 300 "konja". Ova verzija može u čisto električnom režimu da pređe do 90 km, navodi proizvođač. 

U vrhu ponude je BMW X3 M50 koji koristi 3.0-litarski 6-cilindarski turbo benzinac sa skoro 400 KS. To ga čini najsnažnijim benzinskim šestocilindrašem ugrađenim u neki M-light model.

BMW X3 M50 ubrzava od 0 do 100 km/h za svega 4,6 sekundi.

BMW je već počeo da prima porudžbine za novi X3, a prve isporuke očekuju se na jesen.

Cene ovog luksuznog SUV-a u Nemačkoj startuju od 53.400 evra za osnovni benzinski model, pa se penju na 64.250 evra za plug-in hibrid. 

Ako želite sportsku verziju M50, moraćete da izdvojite 73.270 evra.

Podeli:

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: