Aktuelno 20

29.06.2024.

19:05

Renault sa kineskim DNK: Kako vam se čini? FOTO

Renault je na sajmu automobila u Busanu predstavio novi SUV nazvan Grand Koleos.

Izvor: Revijahak

Renault sa kineskim DNK: Kako vam se čini? FOTO
Renault

Podeli:

Ovo ime nam je poznato jer su Renaultovi SUV-ovi i pre bili Koleosi, ali je u ovom slučaju reč o zanimljivoj saradnji - ispod lima i plastike krije se platforma kompanije Geely. Dakle, ovo je Renault koji ima kineski DNK, i u pitanju je plod saradnje sa velikim koncernom.

Renault Grand Koleos model je blizanac modela Geely Xingyue L koji je debitovao 2021. godine. 

Iz perspektive dizajna, u pitanju je temeljno prerađeni proizvod, bar spolja, sa karakterističnim Renault elementima. Kako bi cela situacija bila još malo zanimljivija, recimo da je ovo zapravo produženi Volvo XC40, jer je i taj proizvođač deo Geely portfolija.

Model sa Esprit Alpine opremom je vrh ponude. Sva vozila dolaze sa trostrukim ekranima od 12,3 inča koji pokrivaju veći deo kontrolne ploče. Renault Grand Koleos dugačak je 4.780 mm, što ga svrstava u srednju klasu, nudeći i izdašan kapacitet prtljažnika od 633 litra.

Grand Koleos može biti benzinac, hibrid ili električno vozilo. Hibird se sastoji od 1,5-litarskog motora sa turbopunjačem i dva elektromotora, koji proizvode snagu od 245 KS.

Tu je i 2,0-litarski benzinski motor sa turbopunjačem koji razvija 211 KS. U oba slučaja, snaga se prenosi na prednju osovinu, a benzinac nudi i opciju pogona na sve točkove.

Renault Grand Koleos biće dostupan u Koreji od oktobra, a ne zna se još da li će stizati i na druga tržišta.

Podeli:

20 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: