Aktuelno 10

27.06.2024.

8:20

Znamo kad stiže čuveni "konj" na struju!

Ferrarijev potpuno električni model trebalo bi da bude zvanično predstavljen za više od godinu dana.

Izvor: Tanjug

Znamo kad stiže čuveni "konj" na struju!
Shutterstock/Mau47

Podeli:

Prvi testovi pokazuju da ima sve vozačke osobine kao i "pravi" Ferrari, izjavio je danas izvršni direktor ovog proizvođača automobila Benedeto Vinja. On je rekao da će ipak konačni sud dati kupci, preneo je CNBC.

"Više ljudi počelo je da vozi naš električni ferari i imaju dobar osećaj s tim u vezi", naveo je on. Vinja je naglasio da je emocionalno iskustvo odlučujuća karakteristika.

"S obzirom na to da sam vozio potpuno električni ferari, imao sam ovu vrstu emocija", rekao je.

Ferrarijev plan da napravi električni model predstavlja izazov za luksuznog proizvođača automobila poznatog po svojim bučnim, snažnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Medij navodi da se malo zna o detaljima električnog modela, koji je planiran za lansiranje tek u četvrtom kvartalu 2025.

Međutim, sama ideja o tome već je pokrenula energičnu debatu u automobilskoj zajednici i među bogatim kolekcionarima automobila.

Veliki deo te polemike je fokusiran na zvuk motora, jer su Ferarijevi pogonski agregati cenjeni zbog svoje "simfonije buke", dok su elektromotori uglavnom tihi. Vinja je rekao da će Ferarijeva energetska akustika zauvek ostati autentična.

"Električni motor nije tih, a postoji i način da radi na jedinstven način", poručio je on i dodao da je zvuk motora samo jedan deo "emotivnog iskustva vožnje superautomobila".

Podeli:

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dramatičan preokret: Idemo ka katastrofi

Što duže traje rat u istočnoj Evropi između Rusije i Ukrajine i što se više provokacija dešava širom sveta, svet postaje bliži “nuklearnoj katastrofi, upozoravaju dva nuklearna analitičara.

13:00

28.6.2024.

1 d

Podeli: