Aktuelno 8

30.06.2024.

16:00

Mitsubishi oživljava svoj popularni model?

Japanska kompanija bi mogla ponovo da proizvodi Lancer Sportback.

Izvor: B92

Mitsubishi oživljava svoj popularni model?
Mitsubishi

Podeli:

U 2017. godini, Mitsubishi je oživeo svoje ime iz prošlosti, Eclipse, ali je iskoristio za potpuno drugačiji, SUV model. Sada su registrovane nove prijave za druga dva legendarna Mitsubishi imena - Montero i Lancer Sportback, koja bi takođe mogla da se nađu na novim atipičnim modelima.

Oznaka Montero nije prisutna u SAD od 2006. godine, ali je Mitsubishi nedavno zaštitio ovo ime američkoj kancelariji za patente i žigove (USPTO).

Mitsubishi je prijavio kancelariji i drugu oznaku "Lancer Sportback" koju je USPTO prvobitno odbio, ali je prijava trenutno u postupku žalbe.

Lancer Sportback je bila verzija Lancera sa 5 vrata u SAD koja je predstavljena 2010. 

Podnošenje zahteva za zaštitu imena Lancer Sportback je posebno zanimljivo. Znamo da se Mitsubishi udružuje sa Nissanom kako bi razvio pregršt novih hibridnih i električnih modela u SAD, uključujući sopstvenu verziju Leafa sledeće generacije.

Glasine kažu da bi Lancer Sportback mogao biti Mitsubishijeva verzija Leafa (ako patent bude odobren).

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

22 h

Podeli: