Aktuelno 8

24.06.2024.

13:45

Bugatti Tourbillon iz svih uglova FOTO

Bugatti je objavio veliku galeriju fotografija naslednika modela Chiron.

Izvor: B92

Bugatti Tourbillon iz svih uglova FOTO
Bugatti

Podeli:

Mate Rimac prošle sedmice predstavio model Tourbillon, ujedno prvi Bugatti razvijen potpuno pod Rimčevom "palicom".

Cena ovog modela je 3,8 miliona evra (za osnovnu verziju), a prema Rimčevim rečima, već je prodato skoro svih 250 planiranih primeraka, a isporuke kreću od 2026. godine.

Bugatti Tourbillon ima 1.800 KS, raspoređenih tako da SUS motor proizvodi 1.000 a električni motori 800 "konja". Njih napaja 800V baterija kapaciteta 25 kWh, a smeštena je u srednjem "tunelu" iza sedišta.

"Odluka o pogonskom sklopu je možda bila i najvažnija koju smo doneli, s obzirom na opcije koje su nam bile dostupne: mogli smo da odradimo rekonstrukciju W16, napravimo 100% električni automobil, ili osmislimo nešto sasvim novo", naveo je Emilio Skervo, glavni tehnološki direktor kompanije Bugatti Rimac.

"Na kraju, odlučili smo se za najtežu opciju: napravili smo pogonski sklop ispočetka, i uparili ga sa sistemom elektromotora i novom generacijom osmobrzinskog menjača", dodao je Skervo.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: