Aktuelno 33

18.06.2024.

17:42

Fiat zvanično objavio reklamu za Pandu koja će se praviti u Srbiji VIDEO

Stellantis je pre zvaničnog predstavljanja novog modela Pande pod imenom Fiat Grande Panda, koje je zakazano za 11. jul u Torinu, prikazao fotografije novog kragujevačkog "medvedića".

Izvor: Tanjug

Fiat zvanično objavio reklamu za Pandu koja će se praviti u Srbiji VIDEO
Fiat

Podeli:

Novi automobil proizveden u Kragujevcu već je viđen na italijanskim ulicama, jer je u Torinu sniman spot za taj auto.

Ovaj novi model napravljen je u dve verzije - električnoj i hibridnoj i iz Kragujevca će stići prvo u Evropu, zatim na Bliski Istok i u Afriku.

Kragujevački "medvedić" spada u automobile B segmenta ispod četiri metra dužine, a prva je u nizu modela nove porodice koja će svake godine lansirati novi model, sve do 2027.

Grande Panda je inspirisana slavnim prethodnikom iz osamdesetih godina koju je nacrtao Đorđo Đugaro, a sada je ponovo rođena kao "smart car" u Stellantisovoj fabrici u Kragujevcu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fiat Italia (@fiat_it)

Dizajn tog modela je izašao iz Mirafjorija.

"Da bismo što bolje proslavili 125 godina FIAT, počinjemo da pišemo prve stranice naše budućnosti uz Fiat Grande Panda. Spremite se da ostavite svoj trag", napisano je uz objavljene fotografije na Instagram nalogu Fiat Italia.

Na Instagram nalogu quattroruote objavljeno je da će se novi kompaktni automobil marke iz Torina zvati Fiat Grande Panda i da je sam Fat objavio zvanično naziv ovog B segmenta. Reklama se nalazi na drugom slajdu ove Instagram objave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mattia Rosati (@mrrobot3.0)

Navedeno je i da će model sa petoro vrata stići u narednim mesecima sa električnim i hibridnim motorima, otvarajući put za seriju novih modela, koje će Fiat lansirati po stopi od jednog godišnje od sada pa do 2027. 

Podeli:

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina "da", Srbija "ne"

Ukrajina i Moldavija, po ubrzanoj proceduri i preskačući uobičajeni vozni red, danas počinju pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

8:05

25.6.2024.

1 d

Podeli: