Aktuelno 0

14.06.2024.

18:30

Ford sprema novi tim: "Desetkovani" malo Tesla, malo Apple

Američki proizvođač automobila Ford okuplja tim za proizvodnju jeftinih električnih vozila.

Izvor: Tanjug

Ford sprema novi tim: "Desetkovani" malo Tesla, malo Apple
KULLAPONG PARCHERAT / Shutterstock.com

Podeli:

Tokom prošle godine je Ford zaposlio oko 300 osoba koje treba da bude deo novog tima, od kojih oko 50 iz kompanije Rivian, više od 20 iz firme Tesla i desetak iz kompanije Kanu, 10 zaposlenih iz Lucid Motorsa i nekoliko ljudi iz nedavno raspuštenog Apple tima za EV poznatog kao "Projekat Titan".

Ford je takođe uspeo da anagažuje dva stručnjaka za aerodinamiku koji su prethodno radili za timove Formule 1, prenosi Tech Crunch.

"Svi naši timovi za električna vozila su nemilosrdno fokusirani na troškove i efikasnost naših EV proizvoda", izjavio je u februaru izvršni direktor Forda Džim Ferli.

Kako se navodi, Ford i njegovi rivali traže način da dramatično snize cenu električnih vozila u pokušaju da dostignu Teslu i istovremeno se odbrane od jeftine konkurencije iz Kine. 

Evropska komisija (EK) je juče obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

Američka predsednička administracija Džozefa Bajdena je početkom maja podigna carine na kineska električna vozila na 100 odsto. Peking je osudio ove poteze Vašingtona i Brisela i najavio da će uzvratiti adekvatnim merama.

Podeli:

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: