Aktuelno

06.06.2024.

16:48

Milan Nikolić ispred AMSS: Mlađe učimo, starije podsećamo na opasnosti u saobraćaju!

U Valjevu je danas svečano otvoren Karavan bezbednosti saobraćaja, sa ciljem podizanja svesti građana o značaju poštovanja saobraćajnih propisa radi unapređenja bezbednosti na putevima.

Izvor: B92

Milan Nikolić ispred AMSS: Mlađe učimo, starije podsećamo na opasnosti u saobraćaju!
Luka Kulundžić

Podeli:

Ovo je četvrti grad u kom se najmlađi i ostali građani, kroz perventivnu kampanju, na zanimljiv i interaktivan način, edukuju o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa. Pre Valjeva, Karavan bezbednosti saobraćaja održan je u Somboru, Boru i Kruševcu.

U prisustvu velikog broja građana Valjeva događaj su otvorili ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, generalni sekretar AMSS-a Milan Nikolić, gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović, a otvaranju su prisustvovali i ministar bez portfelja Đorđe Milićević  i načelnik Uprave Saobraćajne policije Slaviša Lakićević. 

Luka Kulundžić

"Zadovoljstvo mi je da je naš Karavan bezbednosti saobraćaja danas u Valjevu. Ovo je još jedna potvrda da dajemo prioritetni značaj pitanju bezbednosti u saobraćaju. Naš je cilj da imamo što manje saobraćajnih nezgoda, u skladu sa strategijom da bude nula smrtnih slučajeva u saobraćajnim nezgodama, naročito kad je reč o deci", rekao je Dačić.

"Za to je potrebno organizovati i sprovoditi čitav niz preventivnih akcija, kojima ćemo podizati svest kod ljudi o tome da je neophodno da se odgovorno ponašaju u saobraćaju i da je samo jedna sekunda dovoljna da se izgube ljudski životi.  Zahvalan sam lokalnim samoupravama i našim partnerima, koji zajedno sa nama rade na ovome", dodao je.

"Naravno, radi se i na izmeni Zakona o bezbednosti u saobraćaju, kako bi se kroz javnu raspravu došlo do toga koje bi bile odgovarajuće kazne u cilju jačeg odvraćanja od činjenja saobraćajnih prekršaja. Ovo je jedna akcija koja bi trebalo da ima stalni karakter i mi ćemo se truditi da budemo prisutni u celoj Srbiji. Želja nam je da se policija, odnosno, Ministarstvo unutrašnjih poslova, što više približi građanima, da oni osete da je to servis građana, da je u njihovoj funkciji i da delujemo zajedno na svim važnim zadacima, kao danas na temu bezbednosti saobraćaja", zaključio je ministar Dačić.

Luka Kulundžić

O važnosti Karavana bezbednosti saobraćaja u Valjevu je govorio i Milan Nikolić, generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije.

"Već duži period nismo imali ovakav entuzijazam kakav prati ovaj Karavan, kada su u pitanju preventivne akcije posvećene bezbednosti u saobraćaju. Nas je u Valjevo doveo i okupio isti cilj, a to je da probudimo svest i da povedemo računa o svakom životu, da budemo fokusirani u saobraćaju, bilo da smo pešaci, biciklisti, ili vozači, da skrenemo pažnju jedni drugima, da mlađi danas nauče, stariji da se podsete koliko saobraćaj može biti opasan i kakve posledice može izazvati", istakao je Nikolić.

"Saobraćaj jeste koristan i neophodan kao deo naše svakodnevnice, ali možemo svojim primerom, svešću i opreznošću, doprineti da izbegnemo posledice i sprečimo gubljenje ljudskih život. Želim da se danas kroz igru naši najmlađi Valjevci upoznaju sa saobraćajnim propisima, kao i sa sredstvima za rad svih subjekata koji učestvuju u ovoj manifestaciji, jer zajednički cilj svih nas je da doprinesemo bezbednijem saobraćaju u našoj zemlji", dodao je Nikolić.

Nakon Valjeva, Karavan bezbednosti nastavlja sa edukacijom najmlađih kroz radionice, predavanja i simulacije, u Novom Pazaru i Pirotu, a u planu su i ostali gradovi u Srbiji.

Podeli:

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: