Aktuelno 0

04.06.2024.

20:03

"Čirokanac" se vraća u velikom stilu

Jeep Cherokee već neko vreme odsutan je sa tržišta, ali bi to uskoro moglo da se promeni.

Izvor: B92

"Čirokanac" se vraća u velikom stilu
Jeep

Podeli:

Šef brenda Jeep, Antonio Filosa, potvrdio je da je D-segment SUV u planu, i mada nije eksplicitno naveo Cherokee, prokomentarisao je: "verovatno pogađate kako će se zvati".

Ne zna se mnogo o predstojećem modelu u ovom trenutku, ali kako je preneo specijalizovani sajt The Drive, bar za sada neće biti u pitanju EV.

Filosa je, kako prenosi Car & Driver, rekao da će imati nekoliko različitih pogonskih sklopova, odnosno "više različitih opcija" - verovatno su u pitanju tradicionalni i hibridni modeli.

Redizajnirani Cherokee će, čini se, početi da se proizvodi negde u drugoj polovini 20205. godine, i koštaće manje od 40.000 dolara. Ne zna se tačna cena, ali prethodna varijanta ovog modela (2023) je bila oko 38.000.

Krajem 2022. godine, Stellantis je objavio da će do daljeg biti zaustavljena fabrika u kojoj se Cherokee pravi, i kao razlog za to naveli su "više faktora, poput korone i svetske nestašice mikročipova".

Zanimljivo je da je, pre aktuelnog modela, Jeep Cherokee mogao da se kupi za 28.000 dolara, a ekstremno povećanje cene brend je pravdao "povećanim troškovima u svetlu elektrifikacije automoto tržišta".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Panika u Evropi: "Loviće" i Nemce?

Nemačka uvodi nove sisteme za odbranu svojih vladinih aviona, posebno onih koji prevoze visoke državne zvaničnike, poput kancelara Olafa Šolca, predsednika Franka-Valtera Štajnmajera i ministarke spoljnih poslova Analene Berbok.

12:13

21.9.2024.

1 d

Podeli: