Aktuelno 0

05.06.2024.

12:40

Bugatti spremio novu zver: Naslednik Chirona imaće V16 i 1.800 "konja"! VIDEO

Poznat je datum kada će Bugatti predstaviti naslednika modela Veyron i Chiron.

Izvor: CarScoops

Bugatti spremio novu zver: Naslednik Chirona imaće V16 i 1.800 "konja"! VIDEO
Profimedia

Podeli:

Kako su najavili iz ove kompanije, novi hiperautomobil biće otkriven 20. juna, odnosno za nešto više od dve nedelje.

Još se ne zna naziv ovog modela, ali znamo da će imati hibridizovani pogonski sklop sa V16 motorom. Najavili su ovaj novi automobil kao "ikonu za večnost", možda tako otkrivši bar smer u kom će ići njegov naziv.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BUGATTI (@bugatti)

U zvaničnom tizeru vidimo samo krov automobila, odnosno njegov oblik, kao i legendarni Bugatti logotip. Međutim, neki raniji izveštaji govore o tome da će dizajn kombinovati elemente prethodnih modela sa malo elegantnijim pristupom.

Bugatti kaže da je šasija "potpuno nova", sugerišući da model neće biti baziran na Chironu. Što je još važnije, kao što smo rekli W16 ustupa mesto za V16, koji će raditi zajedno sa tri električna motora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Car Design World (@cardesignworld)

Očekuje se da će samo SUS motor biti dovoljan za 1.000 KS, dok bi tri električna motora mogla da proizvedu dodatnih 340 KS svaki. Sveukupno, snaga ovog automobila biće oko 1.800 KS, dok će pogon verovatno biti na sve točkove, a menjač osmostepeni automatski.

Navodno, ovo će biti dovoljno za to da model do 100 km/h može stići za dve sekunde, a do 400 km/h za manje od 25 sekundi. Najveća brzina mogla bi da mu bude 445 km/h.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: