Aktuelno 3

16.05.2024.

7:54

Nova marka stiže: Leapmotor uskoro na evropskim ulicama FOTO

Kompanije Stellantis i Leapmotor napravile su Leapmotor International B.V, kompaniju koja je 51% vlasništvu Stellantisa.

Izvor: B92

Nova marka stiže: Leapmotor uskoro na evropskim ulicama FOTO
Leapmotor

Podeli:

Sa sedištem u Amsterdamu, rukovodstvo koje predvodi glavni izvršni direktor Tjanšu Sin, bivši rukovodilac u Stellantis China, sada priprema teren za uspešno predstavljanje modela T03 i C10, prvo na evropskim tržištima, a onda i u drugim regionima.

Pre pola godine, najavljeno je da će investicija Stellantisa vredeti oko 1,5 milijardi evra, za sticanje oko 21% akcija u kompaniji Leapmotor, koja je bila među top tri kineska EV start-ap brenda u 2023. godini.

Kakvi su ovo automobili?

Leapmotor C10 (na naslovnoj fotografiji) je prvi globalni proizvod kompanije, napravljen u skladu sa globalnim standardima dizajna i bezbednosti. 

C10 je zasnovan na LEAP3.0 tehnološkoj arhitekturi koju je Leapmotor sam razvio, sa pametnom električnom tehnologijom koja je vodeća u klasi, poput centralne integrisane elektronske i električne arhitekture, tehnologije ćelija-uz-šasiju (CTC), i prepoznatljivim pametnim kokpitom. 

C10 je potpuno opremljeno, porodično vozilo iz D-segmenta sa WLTP autonomijom od 420 km, i sa 5 zvezdica E-NCAP. Nakon osvajanja međunarodne CMF nagrade za dizajn 2023 za svoj tehnološki i prirodni estetski dizajn, nedavno je osvojio i Zlatnu nagradu 2024 u okviru Francuskih nagrada za dizajn (FDA).

Leapmotor

Leapmotor T03 (na fotografiji iznad) je mali gradski automobil iz A-segmenta, sa enterijerom iz B-segmenta. Pored toga što je elegantan, ima autonomiju od 265 km prema WLTP-u. Zauzeo je prvo mesto u analizi prvobitnog kvaliteta od strane JD Power, u kategoriji malih BEV vozila, navodi Leapmotor. 

Ponuda električnih vozila kompanije Leapmotor International komplementarna sa Stellantisovom trenutnom tehnologijom i ponudiće pristupačnija rešenja za mobilnost globalnim korisnicima. 

Oslanjajući se na Stellantisove distributivne kanale, prva predstavljanja počinju u Evropi - Francuskoj, Italiji, Nemačkoj, Holandiji, Španiji, Portugalu, Belgiji, Grčkoj, Rumuniji - počevši od septembra ove godine.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: