Aktuelno 2

15.05.2024.

12:17

Osvežena Kia EV6: Visoka tehnologija vodi glavnu reč FOTO

Osvežena Kia EV6 otkrivena je u Južnoj Koreji, i izgleda još bolje nego model koji je zamenila.

Izvor: B92

Osvežena Kia EV6: Visoka tehnologija vodi glavnu reč FOTO
Kia

Podeli:

Pored dosta izmena, koje se tiču pre svega enterijera, ovaj električni krosover dobio je i novu bateriju.

Da krenemo od spoljašnjeg izgleda: prednji deo je najviše "doteran", pa su tako tradicionalni farovi zamenjeni "isečenim" LED svetlima sličnijim EV3 i EV4 konceptima.

Dizajneri su takođe izmenili branik, kao i donju rešetku, a ostatak automobila ostao je manje-više isti što se tiče eksterijera.

Iznutra, Kia EV6 2025 dobila je panoramski ekran koji predstavlja digitalnu instrument tablu, kao i infotainment displej.

Takođe, redizajniran je i volan, a dodat je i čitač otiska prsta koji dozvoljava registrovanim vozačima da pokrenu automobil bez ključa. Tu je sada i podrška za Apple CarPlay i Android Auto, kao i mnoštvo drugih tehnoloških unapređenja, uključujući i parking asistenciju i daljinsko zaključavanje. 

Što se tiče dela pod haubom, tu je nova 84 kWh baterija Hyundai Motor Grupe, i ona menja 77,4 kWh bateriju koja je bila prisutna kod starog modela.

Kia kaže da je domet sada 494 km, u odnosu na ranijih 475 km, a veća baterija podržava 350 kW punjenje, i od 10% do 80% stigne za 18 minuta.

Osnovni modeli (pogon na zadnje točkove) isporučuju 225 KS uz 350 Nm maksimalnog obrtnog momenta, dok verzije sa dva motora razvijaju do 320 KS i 605 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: